Dronken chauffeur Schipholbus uit sloot gevist

Tijdens een verkeersonderzoek op de Oosteinderweg afgelopen zondagmorgen vanwege het tragische ongeval in de feestweek, werd de politie opgeschrikt door piepende remmen. Een busje dat gebruikt wordt om passagiers van en naar Schiphol te brengen, kwam met hoge snelheid aanrijden. Daarbij schrok de chauffeur kennelijk bij het zien van de politie. Een agent die het verkeer moest tegenhouden zag de bestuurder vol gas rechtsomkeert maken en verderop bij een kas het erf op rijden.

Toen de agenten erachteraan gingen, sprong de bestuurder over een sloot. Dat hielp hem weinig. Agenten wisten hem evengoed aan te houden. De man stond bijzonder wankel op zijn benen, had een dranklucht om zich heen hangen en zijn wijd openstaande pupillen verraadden dat hij ook andere middelen dan alleen alcohol had genuttigd.

Belediging
De 25-jarige inwoner van Aalsmeer met Poolse nationaliteit is vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Amsterdam, waar een ongeldig verklaard rijbewijs werd geconstateerd. Ter plekke werd de man onwel zodat de politie hem naar het dichtbij gelegen VU-ziekenhuis bracht.

Tijdens die overdracht heeft de man bedreigingen geuit aan het adres van de agenten en naar hen gespuugd. Hem wordt zowel rijden onder invloed als belediging van ambtenaren in functie ten laste gelegd.

 

 

Eén reactie

  1. Ja, we stonden te wachten bij de remtest en waren niet onder de indruk van het remmen van de testauto. Vijf seconden later waren we wel onder de indruk van die andere auto een paar honderd meter verderop. En de politie was er lekker snel bij; grappig moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel