Dominee nu ook slachtoffer van inbraak

De diefstal van de collegetas waarover AalsmeerVandaag gisteren een verhaal publiceerde, was voor dominee Pim Hogenbirk de opmaat voor een veel dramatischer gebeurtenis. Afgelopen donderdag werden de voorganger van de Christelijk-gereformeerde Lijnbaankerk en zijn echtgenote slachtoffer van een brutale woninginbraak.
 
Het echtpaar kwam donderdagnacht van een koude kermis thuis. Na een prachtige dag waarop het 40-jarig huwelijksfeest werd gevierd, bleek hun woning aan de Oosteinderweg flink overhoop te zijn gehaald. De dominee en zijn vrouw wisten meteen: dit is foute boel. Alle kasten omgekeerd, een raam op de eerste verdieping geforceerd en een geldbedrag plus wat sieraden onvindbaar.
 
Feestprogramma
Dominee Hogenbirk heeft een sterk vermoeden dat degene die twee weken geleden de tas heeft meegenomen ook achter de inbraak zit. “In mijn agenda had ik het hele feestprogramma van de feestdag genoteerd. Omdat ik geen acht-tot-vijf baan heb en mijn vrouw vrijwel elke avond van de week thuis is, moeten de inbrekers geweten hebben dat er deze dag niemand aanwezig was.”
 
Donkere uren
Waarschijnlijk heeft de inbraak in de donkere uren plaats gevonden. Op het platte dak waar het raam geforceerd is, zou de inbreker namelijk teveel in het zicht staan vanaf de Stommeerkade.
 
Vervelend
Zo krijgt het verhaal van de diefstal van de tas een vervelend 'wordt vervolgd'. De dominee hoopt dat als er nog een volgende episode komt, het een verslag over de gepakte dader betreft. “Of dat de dader berouw krijgt en zichzelf aangeeft. Maar daar ga ik niet vanuit.”

Eén reactie

  1. Al 6600 downloads help elkaar met buurtpreventie LAS lokaal alarmsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel