Brandweer blust brandende boom

Door: Arjen Vos. Als het er niet om gaat dat ze gekapt worden of omwaaien dan zijn ze wel spraakmakend vanwege iets anders. Dit keer omdat een boom aan de Dreef vlam vatte nadat twee jongens van een jaar of tien vermoedelijk vuurwerk in de holte van de stam hadden gemikt.

De brandweer, waarvan de kazerne op zo’n tweehonderd meter afstand van de plaats delict is gelegen, was snel ter plaatse. De rokende en vlammende stam kon zodoende rap gedoofd worden.

Niet florissant
Onze rondfietsende fotograaf Jaap Maars zag het allemaal voor zijn ogen gebeuren. De brandende boom, de vluchtende kinderen, de uitrukkende spuitgasten en de bezorgde juffen van IKC Triade. Die lieten weten het liefst alle bomen in dit grasveld te zien verdwijnen uit angst dat er net als eerder dit jaar nog een keer een boom op het gebouw valt. Dit omdat de brandweer na inspectie van de getroffen boom liet weten dat zijn toestand allesbehalve florissant is. Maar die slechte gezondheid was volgens de brandweer al aan de orde voordat hij vlam vatte.

Foto’s Jaap Maars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel