Dubbel gevoel bij storm Ciara

Storm Ciara die over Nederland raasde heeft Aalsmeer niet onberoerd gelaten. Bijzonder was dat er zowel plezier aan de windvlagen werd beleefd als dat er hinder van werd ondervonden. Liefhebbers van ruig weer trokken er op uit. Daarbij waren vooral de oevers van de Westeinder in trek. Op bovenstaande foto probeert een clubje willekeurige stormtoeristen op de dam bij het Surfeiland tegen de wind in te hangen.

Voor doorgewinterde surfers was de zondagse storm een feestje. Het was hard werken voor de watersporters maar de kans op zulke grote golven lieten de echte cracks zich toch niet ontnemen. Ook bij de brandweer gingen de handen uit de mouwen. Een achttal incidenten werd er in de gemeente gemeld waarbij het onder meer ging om het verwijderen van loszittende dakbedekking en het veilig stellen van een steiger. Verder waren er drie meldingen van omgewaaide bomen.

 De heftigste was de boom die halverwege de middag langs de Dreef omwaaide en half op het nieuwe nieuwe gebouw van IKC Triade belandde. Daar raakte de buitenspeeltuin flink beschadigd. Volgens een medewerker lijkt het met de schade aan het gebouw zelf mee te vallen: “De letters aan de gevel hangen wat scheef dus daar zal naar gekeken moeten worden. De kinderen kunnen jammer genoeg niet buiten spelen tot het allemaal opgeruimd is. Dat zal een paar dagen duren. Er valt wel een hoop te zien voor ze. We gaan steeds in groepjes kijken wat er allemaal gebeurt.”

Tekst Arjen Vos, foto’s Arjen Vos en Laurens Niezen Fotografie (Triade) Zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna.

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin