Baas gezocht van pitbull die paard beet

Afgelopen zondag is rond 13.45 uur op de grote parkeerplaats van het Amsterdamse Bos aan de Bosrandweg/Rietwijkeroordweg een paard ernstig verwond door beten van een hond. De politie wil graag in contact komen met de hondenbezitter en getuigen die iets van het voorval hebben gezien of daar informatie over hebben.

De amazone reed met haar paard het Amsterdamse Bos in en zag daar een man met een hond lopen. Het betrof een grijswitte pitbull. De hondenbezitter lijnde zijn hond aan voor de veiligheid van  het paard echter na een paar honderd meter ging de lijn weer af en draaide de hond zich om en ging vervolgens toch achter het paard aan. De hond viel het paard aan op het rechter voorbeen.

De bezitter van de hond kreeg de hond niet los, waarop de hond even later zelf los liet. Hierop liet de hondenbezitter de amazone en het gewonde paard achter zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij reed weg in een zwarte Seat (hatchback). Het signalement van de man: 180/185 m lang, normaal postuur, blank, donker kort haar, circa 25 á 30 jaar oud en een soort mutsje op.

De politie verzoekt de hondenbezitter zich te melden maar vraagt ook getuigen van dit voorval of personen die informatie hebben over dit incident zich te melden. Zij kunnen contact opnemen op 0900-8844 of het contactformulier invullen.

2 reacties

  1. Er is nergens gezegd dat het 100% zeker een pitbull is, gelieve wel correcte informatie neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin