Aalsmeer in subtop meeste verkeersboetes

In Aalsmeer zijn vorig jaar 838 boetes uitgedeeld voor verkeersovertredingen. Daarmee hoort de gemeente tot de subtop van plaatsen met de meeste boetes per inwoner. Van alle plaatsten scoort 15,6% hoger dan Aalsmeer. De verkeersboetes, vooral snelheidsovertredingen, leverden de schatkist € 72.138 op.

Dat laat een vorige week gepubliceerd onderzoek van de Volkskrant zien. De 'bekeuringskampioen' is volgens het dagblad het dorp Aalst, waar bijna 48.000 boetes genoteerd werden. Daarmee streek het rijk tegen de drie miljoen euro op. Boosdoener is een autoweg dwars door Aalst waar dagelijks gemiddeld 135 voertuigen geflitst worden.

De Volkskrant geeft verder aan dat er buiten de bebouwde kom van Aalsmeer (zoals op de nieuwe N201) 268 boetes zijn gegeven. Dat is 0,9% minder dan twee jaar eerder. Datzelfde percentage geldt voor de vermindering van het totaalaantal boetes.

2 reacties

  1. Inderdaad Gerard Hoving. Of kruising bloemenveiling zoef door rood. Boekje is zo vol dan hoor.

  2. Men vergeet zeker de N196 in Aalsmeer. Is nu 50 km/u, maar velen rijden harder dan 70 km. Dat is helaas geen weg van de gemeente Aalsmeer maar een provincale weg. Dus daar wordt niet gecontroleerd. Mag gewoon 100. Wat als het straks 30 km/u wordt???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel