Offerman, onderdeel van het Belgische Ter Beke Fresh Food Group, sloot begin oktober blijvend de deuren en de medewerkers werden aan het werk gezet in andere filialen van deze 'Fresh Food' leverancier. Geen vuiltje aan de lucht. Naar het zich echter laat aanzien, springt het Aalsmeerse filiaal met medewerkers net zo om als met de strenge regels en eisen omtrent voedselhygiëne. Het bedrijf lijkt namelijk niet bereid tot het opstellen van een goed sociaal plan voor de medewerkers.
Op vrijdag 4 oktober werd wereldkundig gemaakt er bij vleesverwerkingsbedrijf Offerman iets flink mis was. De leiding nam het niet zo nauw met de hygiëne, en daar waren al meerdere slachtoffers door gevallen. De niet zo onschuldige listeriabacterie was de boosdoener en het bedrijf aan de Turfstekerstraat kon zijn deuren dichtdoen. De problemen waren bekend bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit die dan ook meerdere inspecties in het bedrijf heeft uitgevoerd. Desondanks kwam besmet vlees terecht in de schappen van onder meer Jumbo en Aldi.
Op tien december besluiten de leden van FNV Voedingsindustrie of er acties tegen Offerman/Ter Beke gevoerd moeten worden. dat hangt helemaal van het bedrijf zelf af. Komen zij met een goed sociaal plan, dan volgen er geen acties. Maar wordt het plan van tafel geveegd door de leden, dan zou zelfs een personeelsstaking nog voor de kerstdagen tot de mogelijkheden kunnen behoren.
Tekst: Mariëlle Wegman, foto's: archief AalsmeerVandaag
(advertentie)