Wij zijn in shock…

AalsmeerVandaag is in shock. Gisteravond overleed Han Carpay op 67-jarige leeftijd. Initiatiefnemer, oprichter, schrijver, gezicht van AalsmeerVandaag en voorvechter van onafhankelijke journalistiek.

Tijdens een bezoek aan de opera werd Han onwel waarna hij met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij omstreeks tien uur.

De berichtgeving zal de komende dagen worden aangepast.

72 reacties

 1. Gelijk als Ton zeg ik, als Han verslag deed, gaf het je het gevoel dat je er bij was geweest. Ook zal ik missen dat er een komma in mijn tekst wordt toegevoegd of verplaatst, waardoor het wel leesbaar wordt.

 2. Zie je wel. Het wordt nooit meer wat. Han had me heel hard uitgelachen als deze tekst voor Nieuw Nat was ingeleverd. “Tot op welk bod…? Of tegen elk aannemelijk bod…? Ik ben je even kwijt…”

  Beschaamd had ik mijn verbetering aangebracht, en was nooit in het openbaar tot op het bot afgebrand…

 3. Al een paar dagen ben ik verdrietig. Op donderdag werd ik opgebeld en kreeg ik het bericht dat Han Carpay was overleden. Tijdens een concert van oude muziek. Ja, daar hield hij zo van zei ik, ik liep hem in het verleden verschillende keren tegen het lijf in de concertzalen waar zijn favoriete muziek gespeeld werd.
  Al pratende besefte ik ineens dat ik de avond ervoor ook in het Muziektheater was voor de Ariodante van Händel. Die uitvoering moet het geweest zijn. Zonder dat ik het wist was ik aanwezig bij Han’s laatste concert.
  Ik herinner me hem als een heel fijn en diepgaand mens. Ik denk aan de nacht in de opkamer van Boerenvreugd, hoe we zwaar over leven, dood en liefde praatten. En hoe we vaak met een klein groepje over Fromm en Hesse delibereerden. De oprichting van AB, daarin was hij ook actief. En in de laatste jaren de webkranten NAT en Aalsmeervandaag. Het was altijd mogelijk om een tekst in te sturen, hij zorgde ervoor dat het heel professioneel met foto’s en al op de site kwam. Een bijzonder en belangrijk mens voor de Aalsmeerse gemeenschap. Hij zal gemist worden.

  Henny Weima

 4. Onvoorstelbaar. Een Aalsmeer zonder Han. Dat kan niet, dat mag niet. Het wordt ook nooit meer wat.

  Wie kijkt er nu of elke onderste steen ook daadwerkelijk boven komt? Wie fileert nu zogenaamde machthebbers tot op het bod? Wie is er nu bereid om voor een appel en een ei onafhankelijk nieuws te blijven brengen?

  En misschien nog wel belangrijker, wie blijft daar ook nog eens zo enorm aardig bij?

  Nee, dat wordt dus nooit meer wat.

  Maar wat het is geweest gaan we nooit meer vergeten. En is gelukkig op veel plekken terug te vinden. De nalatenschap had nog vele jaren uitgebreid moeten worden, maar wat er is kan dienen als voorbeeld. Voor journalisten, columnisten, cultuurliefhebbers en, bovenal, mensen.

  Familie, vrienden, kennissen en liefhebbers van Han: heel veel sterkte!

 5. Ach, wat verschrikkelijk tragisch en verdrietig. Familie, vrienden en collega’s, eigenlijk heel Aalsmeer, veel sterkte toegewenst.

 6. Han was mijn collega en samen deden we een paar bijzondere dingen. Ons gezamelijk hoogtepunt was het ganzebord in de VBAbode bij het 75 jaar VBA jubileum. Na zijn vertrek was ik een soort insider voor hem. Hij zou nooit de geheimen opnemen die ik hem wel eens vertelde om de context duidelijk te maken. Mijn interview in de 100 jaar jubileumkrant was ons laatste intense contact. We hebben veel besproken aan de keukentafel. Ik kijk op alles met plezier terug en geniet in stilte net als Han was.

 7. Nieuw Nat en De Dood, voorwoord van Han net teruggelezen…..
  Rust zacht lieve Han, respect voor alles wat je gedaan hebt.

 8. hoi yolanda, heel veel sterkte, wat een ramp, veel te jong en nog veel plannen, hans kampf en machteld van oorde.

 9. Han rust in vrede!
  Denk met veel plezier terug aan onze gesprekken over de onafhankelijke en kritische politieke verslaggeving in het algemeen en van Aalsmeer in het bijzonder !
  Ik hoop dat we inderdaad volgend jaar ter zijner nagedachtenis zijn “Must:Anne Neuteboom” kunnen boeken
  voor een van onze cabaretvoorstellingen.
  Wij zullen hem iissen

 10. Han rust in vrede!
  Denk met veel plezier terug aan onze gesprekken over de onafhankelijke en kritische politieke verslaggeving in het algemeen en van Aalsmeer in het bijzonder !
  Ik hoop dat we inderdaad volgend jaar ter zijner nagedachtenis zijn “Must:Anne Neuteboom” kunnen boeken
  voor een van onze cabaretvoorstellingen.
  Wij zullen hem missen

 11. Ik heb geen goede woorden of een mooi stukje tekst. Ik wens zijn nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

 12. Ik kan het maar niet geloven. Zo triest. Han op veel te jonge leeftijd overleden. Na Jan Peterse opnieuw een ‘politiek dier’ verloren voor Aalsmeer. Wens zijn vrouw, kinderen, verdere familie en vrienden heel veel sterkte.

 13. Kan de redactie alsjeblieft die facebookkreet “53 personen vinden dit leuk” weghalen? Die tekst is, om met Han te spreken, bespottelijk!!! En buitengewoon misplaatst…

 14. Verbijsterd zijn wij door het overlijden van Han Carpay. We kennen hem als een integer en betrokken man met een groot hart voor kunst en cultuur. We wensen zijn nabestaanden heel veel sterkte met dit plotselinge verlies.

 15. Jeemig… zo’n levendig en ondernemend mens. Wat ontzettend onverwacht. Bij ons laatste gesprekje in De Oude Veiling liepen we over van elkaars plannen… Soms loopt het anders. Het ga je goed Han.

 16. Niet te bevatten. Zo midden uit het leven gerukt. Han, die door iedereen werd gekend. Maar die ook iedereen van jong tot oud kende en open en nieuwsgierig tegemoet trad met diepe belangstelling voor de mensen en hun bezigheden en motivaties. En dat dan ook nog eens helder en in de juiste context verwoordde voor ons als lezers.
  De familie en ook de redactie van AalsmeerVandaag heel veel sterkte toegewenst.
  Janny Ooosterloo,, Besturenoverleg Ouderenorganisaties Aalsmeer

 17. Ook ik weet niet wat ik zeggen moet. We hadden de laatste week bijna dagelijks contact. Over werk, artikelen schrijven, hoe ik het aan zou pakken. Mijn vaste maatje op de perstribune in de raadszaal. Samen verbaasd, samen verontwaardigd. Samen gelachen.
  Het feit dat we voor verschillende media schreven, betekende niet dat we concurrenten waren. Hij was een geweldige collega. Ik heb veel van hem geleerd. Sprakeloos gisteren na dit verschrikkelijk nieuws. Hij had nog zoveel plannen..
  Het ga je goed Han.

  Zijn vrouw en kinderen wens ik heel veel sterkte

 18. Lieve Yo, Loes en Sam, beste redactie-collega’s, wat een enorm verlies. We lopen in dit leven kennelijk op een dun draadje. Voor mij was Han een geweldige collega, en later een schrijver die je zorgeloos klussen kon toevertrouwen. Maar bovenal: een heerlijk mens.
  Wens jullie veel sterkte.

 19. Dacht vanmiddag dat Aalsmeervandaag gehackt was. Kon toch niet waar zijn, dus toch wel.

 20. Wat een schok vanmiddag toen ik het bericht las dat Han overleden is. Zo plotseling, zo jong. Verschrikkelijk. Wat erg voor vrouw en kinderen. Ik leef met jullie mee.

  Geëmotioneerd lees ik nu net mijn mailwisselingetjes met Han terug. Wat was hij toch een fijn mens. Altijd een positief woord voor mij, en omdat hij ook kritisch kon zijn als het moest, wist je dat wat hij schreef waar was, zéker die positieve woorden.

  Han, je gaat enorm gemist worden.
  Deborah

 21. Wat een schok en wat een gemis voor Aalsmeer.Heel veel sterkte toegewenst aan familie, vrienden en de redactie van Aalameervandaag. Margo Rijerkerk

 22. Lieve Han, lieve Jo, Sam en Loes,
  Willem Remco Matthijs en ik, wij zijn er kapot van en stil…Dank voor de fijne herinneringen.

 23. Luis in de Aalsmeerse politiek is niet meer. Wat een gemis. Door de verhalen van Han raakte ik meer geïnteresseerd in het reilen en zeilen op het gemeentehuis. Mooie en scherpe
  artikelen. Vlot geschreven. Inspiratiebron. Fijn was zijn enthousiasme op mijn onregelmatige bijdrage aan AV.

  Veel sterkte aan de nabestaanden.

 24. Aalsmeer huilt… Sterkte toegewenst aan de familie, vrienden, en de redactie van Aalsmeer Vandaag.

 25. Een mooi mens is heengegaan.

  Rust zacht Han.
  Veel sterkte voor alle nabestaanden.

 26. Een groot cultuur liefhebber is niet meer.
  Ik ben verbijsterd door dit droeve nieuws.
  Een bewonderaar van het Nederlandse cabaret.
  Vorige week mailde Han me nog met als “titel” MUST: KCA moest Anne Neuteboom boeken voor het komend cabaretseizoen, zeer zeker de moeite waard.
  Als nalatenschap en in herinnering aan jou gaan we dit zeker doen.
  RIP
  Sterkte voor Yo, Loes en Sam

 27. Enorm geschokt zijn wij door het plotselinge overlijden van Han. Han wist de soms ingewikkelde raadsvergaderingen puntig en scherp redactioneel te verwoorden en doortastend naar de kern af te pellen. Hij schreef dat altijd stilletjes op. Nu heeft hij ons stil gekregen. We zijn stil.

  Met trots en waardering herinneren wij zijn onafhankelijke en professionele bijdrage aan de lokale journalistiek met de oprichting van een dagelijkse nieuwswebsite, scherpe en kritische redactionele artikelen en bovenal een mooi mens.
  Het is een verlies voor de persvrijheid in Aalsmeer.

  We gaan hem erg missen en we wensen zijn dierbaren veel sterkte en kracht toe.

  Namens VVD Aalsmeer

  Robert van Rijn
  Fractievoorzitter

 28. Er is een Aalsmeerder dood gegaan! Han Carpay, het geweten, de luis in de pels en de idealist van Aalsmeer, heeft met zijn bijzondere betrokkenheid, ongeremde oprechtheid en puntige pen daadwerkelijke en dreigende dwalingen blootgelegd en veelal voorkomen. Maar tegelijk inspireerde deze idealist met zijn verwondering en bewondering de groei en bloei van de Aalsmeerse cultuur en natuur. Ik wens alle Aalsmeerders, die Han gekend hebben, dezelfde oprechte inzet en intenties in de ontwikkeling van ons dorp. Zijn familie en vrienden kan ik slechts sterkte en troost toewensen.

 29. Onze gehele familie is er van onder de indruk. Voor de naasten een enorm verlies maar ook voor de Aalsmeerse gemeenschap.
  Veel sterkte toegewenst.
  Piet Hooijman

 30. Een gigantische dreun voor de familie van Han, Aalsmeer Vandaag en de Aalsmeerse politiek. Ik zal het missen het delen van de ervaringen rond het ontstaan van Boerenvreugd en AB, ik zal het missen zijn scherpe oog voor het menselijk functioneren, ik zal het missen zijn drive om de wereld een spiegel voor te houden om er met elkaar beter van te worden. Hij is gestorven op weg naar Ariodante, een opera van Handel die gaat over het zoeken naar de ware liefde die via uiteenlopende intriges wordt gedwarsboomd. Symbolischer kan het niet, in al zijn columns probeerde hij bloot te leggen wat de ware liefde, lees oprechte wereld, in de weg stond. Han was en bleef een romanticus.

 31. Met ontsteltenis en verdriet hebben wij kennis genomen van het droevige bericht dat Han Carpay is overleden. We denken met grote waardering terug aan zijn inzet en betrokkenheid en wensen de familie veel sterkte toe om dit zware verlies te dragen.

  Fractie CDA

 32. Ook ik ben in shock. Han Carpay, geweldig mens, getalenteerd journalist, mediaman en voorvechter voor open politieke verslaggeving is er niet meer. Onvoorstelbaar, zo midden uit het leven gerukt. Juist nu hij nog meer van het leven wilde genieten. Aalsmeer zal hem missen, ik zal hem missen. Ik wens zijn naasten en collega’s van Aalsmeer Vandaag heel veel sterkte.

 33. Ik zag Han gisterenmiddag nog fietsen in het dorp.
  Heel veel sterkte aan iedereen. Ik ben verdrietig.

 34. Geschokt heb ik kennis genomen van het overlijden van Han. Ik wens familie en vrienden alle sterkte.

 35. Wat een onverwacht, triest nieuws. Wij wenden jullie sterkte toe, uiteraard.

 36. Dit is niet te bevatten. Iedereen heel veel sterkte. Wat zullen we deze bevlogen man missen!!

 37. ik ben ook verbijsterd over het overlijden van han, je hoort niet op de gelukkige momenten van het leven dat te verlaten. maar het is ook een moment om terug te blikken wat je met iemand meegemaakt hebt. wij maakten voor de vba, de vba bode op onze drukkerij, één karakteristiek wil ik graag met jullie en yo delen. de vba bode zou op 1 april uitkomen. zij wilden een artikel plaatsen met daarin het fenomeen van prostitutie op het dak van de vba. yo was het meisje bij een mercedes als object van lust. andré mulder kreeg het artikel vòòr publicatie te lezen, de krant was echter al gedrukt. die werd vernietigd en er moest een ander artikel op die plaats. wim hogenboom en han als redacteuren konden die beslissing niet waarderen, maar ja het was hun broodheer. we hebben er nog jaren op kunnen teren. wens yo en familie veel sterkte.

 38. Vanmorgen ontvingen wij het droevige bericht dat journalist en columnist van Aalsmeer Vandaag, de heer Han Carpay, woensdagavond plotseling is overleden. Wij wensen zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte toe.

  College van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer

 39. Ook de Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie is verbijsterd. Vorige week spraken we met Han nog over de uitgave 2016 van Aals(meer) Zomer. Over een paar weken lezen wij, en duizenden die hem niet hebben gekend, de teksten die hij daarvoor geschreven heeft. Wij leven mee met allen die hem lief waren.

 40. ongeloof. Han een fijn collega bij de VBA. had bij alles oog voor de mens achter de verhalen en verslagen die hij schreef.
  Heel veel sterkte voor de.familie in deze moeilijke tijden.

  dag Han RIP

 41. Geschrokken was ik toen ik het bericht vanmiddag hoorde. Zo jong, zo onverwacht.
  Hoe kort geleden lijkt het dat ik met Han aan tafel zat om de opzet van de Waterlelie-krant door te spreken.
  Mijn gedachten gaan vooral uit naar zijn vrouw en kinderen. Heel veel sterkte.

 42. Wat schrikken en een confrontatie, zo sta je midden in het leven met nieuwe plannen, zo ineens is het over….wat moet Han wel niet gedacht hebben in de laatste momenten.. . Dierbaren van Han, gecondoleerd met dit plotselinge grote verlies

 43. Dit bericht schokt mij ,de journalist Han is plotseling overleden.
  Condoleer hiermee de familie met het verlies

 44. Arjen, Ilse we leven mee met dit grote verlies voor zowel cultureel, sportief als politiek Aalsmeer. Precies een week geleden nam Han afscheid, het werd tijd voor andere, wel verdiende bezigheden. Hoe plotsklaps kan het leven toch zomaar eindigen. We zullen zijn enthousiaste soms lyrische maar altijd oprechte stem en pen reuze missen.

 45. Wat een schok. Veel sterkte voor nu en in de toekomst om dit verlies een plek te kunnen geven. Met oprechte deelneming. Saskia

 46. Heel stil, een tijd, na dit bericht. Heb veel fijne herinneringen aan Han. Wens zijn familie, andere naasten en redactie Aalsmeer Vandaag veel,kracht bij het verwerken van dit verlies.

 47. Hoe onwerkelijk kan het zijn. woorden schieten te kort
  net nu hij wat meer tijd aan zijn naaste wilde gaan besteden,
  al zijn naasten heel veel sterkte. met dit verlies.

 48. Zoals velen ben ik “in shock” door het onverwachte overlijden van Han. Ik heb Han leren kennen als een aimabele man met een brede interesse en liefde voor cultuur. Mijn eerste contact met Han was een dubbel interview met Coq Scheltens over cultuur in Aalsmeer. Later nog vele interviews en gesprekken met Han gehad. Altijd geïnteresseerd in zijn gesprekspartner, altijd goed voorbereid en waar nodig kritisch, maar integer en oprecht. Zijn overlijden is een gemis voor Aalsmeer, maar in het bijzonder voor zijn vrouw en familie. Ik wens hen kracht en troost!

 49. Vol ongeloof hoorde ik zojuist dat mijn sportieve buurman Han gisteren is overleden.Sprakeloos en ontdaan zijn wij. Han een journalist in hart en nieren,een buurman die midden in het leven ven Aalsmeer stond. Lieve familie wij wensen jullie veel sterkte met dit vreselijke verlies.

 50. Veel te vroeg natuurlijk maar wel tot het laatste moment cultureel genoten. Een schokgolf gaat door Aalsmeer vandaag.
  R.I.P. Han en heel veel kracht voor de familie.

 51. Vanaf de lagere school kende ik Han. Was altijd leuk om elkaar weer even te spreken . Wens de familie veel sterkte toe.

 52. Moeilijk te bevatten. Zo plotseling. Het bestuur en de programmaleiding van Radio Aalsmeer zijn dankbaar voor de fijne samenwerking die Han mede geinitieërd heeft, en die we in de toekomst graag met Aalsmeer Vandaag blijven voortzetten. Wij wensen iedereen die Han een warm hart toedraagt veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 53. Verbijsterd. Laat je moed en doorzettingsvermogen voor ons een voorbeeld zijn. Veel sterkte gewenst aan de familie.

 54. Wat een ontzettend verdrietig bericht. Zo plotseling en juist nu hij net een stap terug had gedaan om van mooie dingen te gaan genieten. Triest dat ’t zo kort mocht duren.

  Diep respect voor Han en alles wat hij op lokaal journalistiek vlak bereikt heeft. Een aardige vent met het hart op de goede plek; zo zal ik ‘m herinneren. Heel veel sterkte gewenst aan alle nabestaanden.

  Han, bedankt!

 55. schrok er van een oud collega van de veiling jaren samen gewerkt met Han . voor zijn familie sterkte oen kracht om dit te dragen

 56. Geheel onverwacht en geschokt, veel sterkte toegewenst aan de familie vrienden en kennissen. Welgemeende condoleance van ons uit het verre Noorden.

 57. Wat een triest nieuws, zo sta je midden in het leven en zo ben je er niet meer, Ik wens alle nabestaanden alle sterkte toe.

 58. Wat een triest bericht; inderdaad geen woorden voor.
  Veel sterkte voor familie, vrienden en de redactie van Aalsmeer Vandaag

 59. Wat een schok! Ontzettend verdrietig dat Han zo plotseling overleden is. Allen veel sterkte, nabestaanden in de eerste plaats, maar ook de mensen die veel met hem hebben gewerkt en geleefd.

 60. Een markant Aalsmeerder en onafhankelijk journalist is véél te vroeg heengegaan. Dit is niet te bevatten en woorden schieten inderdaad tekort. Vele sterkte aan de redactie en de familie van Han.

 61. Met veel aandacht heb ik de ontwikkeling van AalsmeerVandaag vanaf de start gevolgd. De manier waarop Han Carpay lokale journalistiek bedreef oogstte bij mij veel bewondering. Ik wens Arjen, redactieleden en natuurlijk familie veel kracht en liefde toe om dit verlies te verwerken.

 62. Geschokt heb ik kennis genomen van het plotselinge overlijden van Han. Ik wens familie, vrienden en de redactie van Aalsmeer Vandaag heel veel sterkte toe.
  René Martijn

 63. Vanmorgen vroeg bereikte mij via collega Arjen Vos het ontstellende bericht dat Han gisteravond in Amsterdam overleden was. In de periode dat Han en ik hebben samengewerkt heb ik hem leren kennen als een zeer aimabel en integere man. Vooral op het politieke vlak was hij een vakman die er niet voor schroomde als enige journalist zeer kritisch op onze gemeente-ambtenaren te zijn.
  Ik wens zijn vrouw en kinderen veel sterkte met dit dramatische verlies.

 64. Wat verdrietig. Ik heb altijd veel plezier voor en met Han gewerkt. Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe in wat zonder twijfel een zeer moeilijke periode zal gaan worden.

 65. Te vroeg, te jong, te onverwacht, te……..
  te……
  woorden schieten te kort.

 66. Met jullie ben ik hierover diep geschokt. Ik heb er geen woorden voor. Ik wens de familie en ook redactie van AV heel veel sterkte toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin