Weer fotograaf van Dichtbij naar AV

Jaap Maars publiceert zijn lokale persfoto's voortaan op AalsmeerVandaag. Tot nu toe werkte hij onder meer voor de Aalsmeerse tak van Dichtbij.nl, waar hij vorige week vertrokken is. Hij is de tweede bekende fotograaf die Dichtbij verlaat.

Eind vorig jaar stopte Arjen Vos, die deel uitmaakt van de kernredactie van AalsmeerVandaag, bij Dichtbij. Foto's van Maars verschenen al af en toe op AalsmeerVandaag.

Start in 1995
Maars, woonachtig in Aalsmeer-Oost, begon met persfotografie in 1995. In het begin maakte hij sportfoto's voor het toenmalige krantenbedrijf Weekmedia, waaronder de Aalsmeerder Courant viel. Al spoedig werd zijn werkterrein breder en fotografeerde hij niet alleen voor het Aalsmeerse weekblad, maar ook voor andere plaatselijke Weekmedia-bladen in de regio.

Toen Weekmedia het loodje legde in 2006, werd hij freelance-fotograaf voor Dichtbij en de papieren versie ervan, het Witte Weekblad. Hij is ook vaste medewerker van de website Voetbal in Aalsmeer.

Waterpolotop
Daarnaast is Jaap Maars als fotograaf actief voor diverse bedrijven en instellingen door heel Nederland. De Aalsmeerder is dertig jaar waterpoloër geweest, tot op hoog niveau. Hij zat twee jaar in de selectie van het Nederlandse team, tot een knieoperatie abrupt een einde maakte aan zijn waterpolocarrière.

Foto's van boven naar beneden: Richard Schuil bij NK beachvolleybal in The Beach, Jaap Maars, Ernst Jansz in De Oude Veiling en Remco van Dam van FIQAS Aalsmeer. (foto's Jaap Maars)

3 reacties

  1. Door de ogen van 2 fotografen, nu dubbele kans bij VERZIN en WIN. Succes Jaap!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin