Schoenen centraal bij presentatie ‘Lak aan leer’

Schoenmaker blijf bij je leest! Dit oer/hollandse gezegde past in ieder geval niet bij Gerard Zelen, wiens boek Lak aan Leer werd gepresenteerd. In het dagelijks leven leidt hij een schildersbedrijf, die middag bij boekhandel Blankevoort stond De Schoen centraal.

Jan Jansen, dé bekende Nederlandse schoenontwerper, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Voorafgegaan aan deze handeling sprak Zelen voor een overvolle boekhandel Blankevoort in Amstelveen breedvoerig over zijn beweegredenen die hem tot het schrijven van dit boek brachten. Zijn uitgebreid ´college´ gaf inzicht in de rol van de schoen in de loop der eeuwen waarna ook Jan Jansen nog zijn steentje bijdroeg en we bijvoorbeeld vernamen dat in vroegere tijden niet het vrouwvolk zich op hakken waagde, maar juist de mannen.

En toen werd het tijd voor het glas heffen. Het wat ongeduldig wordende publiek wilde nu wel eens graag het boekje bekijken waarin de bijzondere tekeningen van Femke Lania een belangrijke plaats innemen.

Foto: Gerard Zelen spreekt de aanwezigen toe met Jan Jansen en zijn vrouw Toni als lachende toehoorders. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

11 reacties

 1. Een paar uur geleden kwam Gerard me een exemplaar van zijn boek “ Lak aan Leer” brengen. Heel goed van je om zo te reageren op mijn (achteraf gezien) niet zo’n aardig stuk!
  Het ziet er mooi en goed verzorgd uit! Ik heb nog maar een paar hoofdstukken gelezen en ik moet eerlijk zeggen dat het me boeit.
  Sorry Gerard, je kunt echt schrijven! Tien jaar geleden had ik dat niet gedacht. Van z.g. dyslectie niets gemerkt.
  Veel succes verder!

 2. Normaal zou ik niet op de reacties van Mevr. J. Thot Kroon gereageerd hebben, maar hierbij een uitzondering.
  Ik vind het toch mooi dat mevrouw zo eerlijk is en toe geeft dat het allemaal op een misverstand berust. Het was zeker niet haar bedoeling om mij te beschadigen. Dat lucht op denk ik wederzijds. Wat ik wel jammer, vind, dat u nog nooit iets van mij heeft gelezen. Om alles met elkaar weer goed te maken, schenk ik u mijn nieuwste boek: Lak aan Leer. Bij behoefte van u kant, kunt u mij bereiken op mijn email adres: zelen@ggschilders.nl .
  Lak aan Leer is te mooi, om er ruzie over te krijgen. Vriendelijke groet van de schrijver Gerard Zelen

 3. Ik heb gemerkt dat mijn bericht over Gerard Zelen (zo goed John?) niet in goede aarde is gevallen.

  Toch was het niet lelijk bedoeld.
  Dyslectie is toch niet iets om je over te schamen?

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik de boeken van Gerard niet heb gelezen.

 4. Wikipedia: Een drogreden (schijnreden, sofisme) is een reden of redenering die niet klopt, maar wel aannemelijk lijkt.

 5. Wat een blunder als je de auteur aanvalt op zijn taalbehandeling en zelf niet eens diens naam correct kan spellen! ‘Zeelen’ moet toch echt ‘Zelen’ zijn.

 6. Nou, nou, vier keer.
  Maar Gré, als je eens wist….
  Verder zwijg ik erover in alle talen!.

 7. Wat flauw, zeg om over zijn dyslectie te beginnen ! Dat is echt onder de gordel. had ik niet gedacht van jou !

 8. Het eindresultaat mag er zijn: een schitterend boek qua inhoud, illustraties en uitvoering. Gedegen vakmanschap. En een verrassende presentatie. Proficiat!

 9. Als men wordt overreden, is dat meestal door een mestkar, zelden door een luxe auto…

 10. Meer dan tien jaar geleden heb ik de cursus Creatief Schrijven bij onze dorpsdichter Bram Landzaat gevolgd. Daar heb ik Gerard Zeelen ontmoet. Hij schreef toen al heel enthousiast over allerlei onderwerpen. Maar in iedere zin die hij schreef zaten toen wel één of meerdere taal- en spelfouten. Hij was dyslectisch werd ons verteld. Ik ben benieuwd wie nu zijn boeken controleert.
  Vind ik leuk · Beantwoorden · Zojuist · Bewerkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin