Ook burgemeester zingt bijzonder bruidspaar toe

“Ik kom altijd bij zestigjarige bruidsparen, maar omdat jullie zo bijzonder zijn kom ik jullie ook feliciteren.” Woorden van burgemeester Jobke Vonk, die gisterochtend naar Woonvoorziening Hortensialaan ging om Cor en Mien Klootwijk, die dertig jaar getrouwd zijn, persoonlijk een bos bloemen te overhandigen en koffie met gebak met ze te drinken.

Het echtpaar vierde dat ze zondag precies dertig jaar geleden met elkaar in het huwelijksbootje zijn gestapt. Dit deden ze in de aula van de woonvoorziening met zo’n honderd medebewoners, begeleiders, vrienden en familie. Gebakjes met 30 erop, ballonnen, felicitaties, kaarten en heel veel bloemen. Er werd duidelijk een feestje gevierd.

Zorgzaam
De 83 jaar oude Mien liet alles vanuit haar rolstoel rustig over zich heen komen, maar genoot met volle teugen. Naast haar zat de trotse, zorgzame en vrolijke Cor. Hij is 77 jaar en zorgt zoveel hij kan nog voor zijn vrouw, die met haar gezondheid kwakkelt. Beiden zijn verstandelijk beperkt en wonen sinds zeven jaar in de Hortensialaan. Een woonvoorziening van Ons Tweede Thuis voor mensen op leeftijd met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Het bruidspaar heeft elkaar leren kennen op een carnavalsfeest bij de sociale werkplaats in Hoofddorp, waar Mien werkte. Toen ze getrouwd waren gingen ze in het ouderlijk huis van Mien wonen. Tien jaar later betrokken ze een appartement in Woonvoorziening de Ring in Hoofddorp, waarna ze nog een appartement bewoond hebben in Uithoorn en in de Spil in Kudelstaart. Toen het met de gezondheid van Mien achteruitging, verhuisden ze naar een kamer in de Hortensialaan. Hier hebben ze 24-uursbegeleiding.

Meezingers
Cor en Mien komen overdag in het dagcentrum dat ook in het gebouw zit. Cor houdt van schilderen en Mien van handwerken. Samen luisteren ze naar muziek en kijken graag televisie. Iedere week gaat Cor nog trouw naar de Lijnbaankerk en omdat dit voor Mien niet meer mogelijk is, bezoekt zij maandelijks de kerkdienst in Dagcentrum Amstel-Meer.

Naast het gezellige feestje, alle bloemen, een toespraakje en gedicht van de begeleiding, een woordje van een medebewoonster en het bezoek van de burgemeester, was er nog een verrassing voor Cor en Mien. Speciaal voor hen kwam Shantykoor De Brulboeien optreden. Er werd volop meegezongen met de gezellige zeemansliederen die iedereen wel kende. Ook Jobke Vonk zong vrolijk mee. Het was voor haar de eerste keer dat ze dit Aalsmeerse shantykoor live mocht meemaken. 

Gastmuzikant
Leuk was dat medebewoner Hans met De Brulboeien meedeed als gastmuzikant met zijn mondharmonica. De heren en één dame hadden ook cadeautjes meegenomen. Voor de bruid een bos bloemen en voor de bruidegom een lekker borreltje, waar hij zeer blij mee was.

De gelukkige echtelieden kunnen terugkijken op een leuk feestje en zullen nog lange tijd na kunnen genieten van de vele bossen bloemen die hun kamer en de gezamenlijke eet- en woonkamer opvrolijken.

Foto's (van boven naar beneden): Cor en Mien Klootwijk genieten van alle gezelligheid en cadeaus; burgemeester Jobke Vonk drinkt gezellig koffie mee (foto Janwillem Witsen Elias); het Shantykoor met gastmuzikant Hans; het bruidspaar stelt het bezoek van de burgemeester zeer op prijs. (foto's Ilse Zethof)

Eén reactie

  1. Misschien beetje kinderachtig om op te merken, maar in de eerste zin lees ik: ‘ik kom altijd bij zestigjarige bruidsparen’, en in de verdere tekst zie ik meerdere keren vermeld dat ze 30 jaar getrouwd zijn en gebak met 30 er op etc. 3x overlezen of ik wat gemist heb ergens, maar ik denk toch dat jullie een fout hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin