‘Nooit met tegenzin naar de studio’

naam:  Annamarie Noordhoek
programma:  An en Aad, regelmatig onregelmatig op de dinsdag. Een leuk gevarieerd, chill christelijk jongerenprogramma. Ook toegankelijk voor niet-christelijke mensen.

functie: Programmamaker.
werk: Doet bloemist en kantoor bij Bloemist in Lijnden

Sfeer: Aalsmeer. Het huis net gekocht. De keuken staat sinds gisteren. Annamarie's vader is op zijn knieën kliklaminaat aan het leggen, maar heeft ook tijd om tijdens interview ons thee te geven met een koekje. Het uitzicht aan de overkant is de studio van Radio Aalsmeer.

Wat maakt je radioprogramma zo leuk?
Ons foute uur is het populairst. Daar hoor je de meeste mensen over. “Het was weer fantastisch. Of  “Het was geniaal.” Meestal dat soort woorden. Het tweede uur hebben we vaak dance-muziek. Het is muziek dat de mensen uit zichzelf niet weten te vinden.

Waarom ben je bij de radio?
Dat weet ik eigenlijk nooit. Ik ben er eigenlijk soort van ingeduwd. Het verlangen heb ik nooit gehad. Ik hou van muziek, het is één van mijn passies. Ik dacht: waarom niet? Heb ik zeker geen spijt van gehad.

Hoe begon je bij Radio Aalsmeer?
Ik kreeg een aanbieding van Simon Dijkstra. Hij is van de Goed Nieuws-redactie. In de eerste instantie vroeg hij Aad en mij of we iemand wisten voor de radio. Het was een open vraag. We vonden het zelf héél leuk. We zeiden tegen Simon: “Je hoeft niet verder te zoeken”. Simon durfde het ons niet rechtstreeks te vragen… we deden al zoveel in de kerk. Als Adrie niet had meegedaan dan had ik het niet gedaan. Daar ben ik iets te verlegen voor. Ik moet eerst de kat uit de boom kijken. Adrie zorgt voor het stukje lol en onverwachtheid. Hij doet ook het technische gedeelte. We kiezen samen de muziek. Ik doe de worship. Dat zijn aanbiddingsliederen ter ere van God. Onze muziek staat niet standaard op de omroepcomputer. De eerste jaren sleepte ik echt constant vier gróte IKEA-bakken met honderden cd’s naar de studio. Gelukkig is nu alles op een usb. Oh ja en ik hou alle media bij. Facebook, Onze An en Aad-site, twitter. Op onze site vind je de hele afspeellijst van ons programma.

We improviseren dus ik kan het pas achteraf de lijst erop schrijven. Omdat het worship is, is 99% niet bekend bij de luisteraar. Christelijke mensen kennen de liedjes ietsje meer.

Wie zijn je luisteraars?
Wie onze luisteraars zijn weten we eigenlijk niet. We doen heel veel aan media, dus we hebben meer luisteraars dan we denken. De meeste zijn christen die iets meer ándere muziek willen horen. Geen standaardmuziek. Er zit heel veel tussen onze muziek. We hebben dance, reggae, rock, pop.

Wat doe je? 
Ik ben programmamaker en soms de techniek als Aad er niet is. Ik heb de techniek twee jaar gedaan toen Aad op tussenjaar was. Ik heb hem toen in het programma wel gemist. Daarbuiten ook.
 
Waarom Radio Aalsmeer?
Omdat je gewoon je ding doet en ondertussen maak je ook heel veel mensen blij. Dat doen alle presentatoren. Het geeft me heel veel plezier. Ik ga eigenlijk nooit met tegenzin naar de studio. Het kost nu veel tijd en het is wat lastig om te puzzelen met mijn andere hobby’s als voetbal en pianospelen in de band. Mijn band heet Latreia en is een Praise/Aanbiddings band met muzikanten uit verschillende dorpen en verschillende kerkelijke richtingen.
 
Grootste Radio Aalsmeer-blunder
Mijn grootste radio blunder is alweer een tijdje geleden. In de Baccarastraat. Het was niet eens in de radio zelf. We doen altijd de techniek voor Henk Heil. Ik had verkeerd gekeken op het rooster! Ik was er niet en aansluitend was Henk aan de beurt met zijn programma. Henk zat zonder radio techniek! Ik was er niet en mijn uur werd gevuld met muziek. Het uur van Henk werd doodstil. Henk kon wel praten maar tijdens een liedje hoorde je helemaal niets op de radio. Foutje. Kon hij niets aan doen. Mijn vergissing! Niet collegiaal en mijn grootste blunder.

Wat maakt een programmamaker goed?
Zelfvertrouwen. Je moet weten wat je kan, wilt en durft te zeggen. Timing is ook belangrijk. Soms praat ik door de zang heen, moet ik zelf op letten. Ik zou zeggen: wees vooral jezelf want dat maakt juist je programma. Als je gelooft in wat je zegt, zal dat ook bij het publiek zo overkomen.

Wat is je lievelingsprogramma?
Ik moet toegeven dat ik bizar weinig naar Radio Aalsmeer luister. Ik heb geprobeerd het aan te zetten. Ik vind het leuk om naar een jaren '50 muziekje te luisteren. Maar om er een heel uur naar te luisteren…zo heb je allemaal programma’s die je niet liggen.

Kan je zonder radio?
Ik denk wel dat ik zonder kan maar ik wil niet zonder. Ik vind het té leuk en té gezellig. Ik merk dat er nu ietsje meer animo komt van de luisteraars en dan wordt je vanzelf ook enthousiaster.

Laatst hadden we een luisteraar met een verzoeknummer voor zijn dochter. Hij wilde een plaatje van de band Mensenkinderen. Daarna kregen we een geluidsopname teruggestuurd. En dat was zo leuk. Ik hoorde de reactie van zijn dochter. Ze was zo aan het stuiteren: ”Papa ik vind dit zó leuk” zei ze steeds. Het was een meisje van vijf of zes jaar.

Ik geef je een dilemma….wat kies je: muziek of radio?
Dan kies ik muziek, daar ligt mijn echte passie. Nu ik met skeeleren mijn vingers heb gebroken ben ik erg geschrokken. Ik heb van de zomer geprobeerd op de piano te spelen en het lukte zowaar! Het klonk best goed eigenlijk. Het deed wel pijn en nog steeds belemmert het me.

Wat is je lievelingsliedje?
Adrie gaat hierom keihard lachen. Het is MySpace Girl van poprockband The Afters. Het liedje gaat geloof ik over hoe de bassist zijn vrouw heeft ontmoet op MySpace. Hoe ze elkaar dus hebben leren kennen en hoe ze zijn vrouw is geworden. Het gaat me niet eens om de emotionele waarde. Het is een mooie biografie van drie minuten over een relatie. 

                                                   -advertentie-

Eén reactie

  1. Laat ik na veel speurwerk er achter zijn gekomen dat we ons programma op 29 januari 2008 zijn begonnen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel