Morgen spontane schoonmaakactie Heegstrapark

Het Heegstrapark wordt morgen afvalvrij gemaakt. Tenminste als er animo voor is. Als omwonenden zelf de handen uit de mouwen willen steken. Er zijn in elk geval twee enthousiastelingen, de initiatiefneemster zelf en een wethouder. En mascotte Garby zal toekijken.

De schoonmaakactie is bedacht door Yvette Koehler, die zich wandelend met haar hond steeds weer opwindt over de rotzooi die mensen achteloos laten vallen en niet opruimen. Er móét iets gebeuren, vindt ze.

Tussen 2 en 3 uur
Haar eerste actie is het Heegstrapark aanpakken. Dat gebeurt zaterdag tussen 14.00 een 15.00 uur (verzamelen vanaf 13.30 uur bij Shoarma Sfinx aan de Ophelialaan) tijdens de Landelijke Opschoondag van Schoon NL. Wethouder Tom Verlaan heeft toegezegd te zullen komen.

Koehler hoopt op veel animo van omwonenden. “Maar ik heb geen idee hoeveel er komen. Ik heb wel veertig knijpers kunnen regelen bij de gemeente om afval op te pakken. Als er veertig man komt stuur ik ook mensen de Ophelialaan in, want daar is ook een hoop te doen.” Wat treft ze behalve hondendrollen in het Heegstrapark aan? “Vooral plastic, bierblikjes en lege sterkedrankflessen.”

Folders in de bus
Als stimulans heeft Yvette Koehler folders in de bus gedaan bij de huizen in de straten rondom het park. Het organiseren is volgens haar haastwerk geweest, maar toch heeft ze al een logo voor een garbage free Aalsmeer, Garby.

Een afvalvrij dorp is wat haar voor ogen staat. Garby moet plaatsgenoten gaan triggeren, en niet alleen morgen. Ze gaat er hoe dan ook mee door, belooft Koehler al. “Morgen is de aftrap. Ik laat me verrassen.”

Illustratie: Garby (design byEbby)


 

Eén reactie

  1. Boven de shoarmawinkel en voormalig accountantsbureau en boven de Rax corner wonen vast wel mensen die mee willen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel