‘Marathon voor moedertje’ prima verlopen

Door: Leni Paul. De door Timon den Hertog georganiseerde marathon ten bate van de Parkinson Vereniging, heeft het mooie bedrag van 11.220 euro opgebracht. De sportieveling leverde gisteren de prestatie voor zijn moeder Anja den Hertog-Van der Meer die getroffen is door de Ziekte van Parkinson. Als eerbetoon liep hij langs tal van plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in haar leven.

Over Timon den Hertog en zijn eenmansactie om de marathon te volbrengen voor de Parkinson Vereniging, rapporteerden wij onlangs al uitgebreid. Deze zondag was dan de dag waarnaar de solistische marathonloper al maanden had uitgezien.

Omstreeks half twaalf had zich een klein gezelschap, voor het merendeel bestaande uit familieleden en vrienden van de initiatiefnemer, verzameld op het erf van de familie Joosten op de Oosteinderweg. Hier bevindt zich het geboortehuis van Timons’ moeder, die uiteraard bij de start aanwezig was. Precies om twaalf uur werd het startschot werd gelost door de Timons’ schoonvader.

Timon liep de indrukwekkende afstand van 42 kilometer en 195 meter niet alleen. Zijn gezelschap was voor het grootste deel gerekruteerd uit familieleden en vriendin van de enthousiaste organisator die, terugkijkend op deze succesvolle dag wist te melden dat “de eerste 25 kilometer lekker snel gingen en alles prima was verlopen.”

Timon met moeder Anja

Toeters en bananen
Langs het gehele traject stonden familieleden, vrienden en bekenden om de lopers aan te moedigen. “We werden toegejuicht, er waren toeters, spandoeken en vooral veel aanmoedigingen, ontzettend leuk om mee te maken. Mijn vriendin Bibianne en mijn moeder hielpen de lopers met water en speciale loopgelletjes om genoeg energie op te doen. Mijn ooms in Amsterdam hadden zelfs bananen voor ons gesneden. Ook mijn collega’s van Ahold juichten ons toe.“

Den Hertog geeft eerlijk toe dat de laatste twaalf kilometer hem best zwaar vielen. “De finish na 42,2 kilometer was ontzettend leuk. Er waren, voor mijn ouderlijk huis in Amsterdam, ballonnen, slingers, een finishlint, er was champagne, warme erwtensoep en broodjes met knakworst. Ik was aardig kapot. Maandag ben ik samen met mijn vriendin lekker gaan bijkomen in de spa.”

Niet alleen het opgehaalde bedrag, ook zijn eindtijd van 3 uur en 36 minuten stemt Den Hertog zeer tevreden: “Het is allemaal de moeite meer dan waard geweest.”

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Sparnaaij Juweliers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel