Jasper Leegwater interviewt dj’s in Glazen Huis

“Dit was een van de mooiste dagen van mijn leven.” Een paar uur na zijn kortstondige verblijf in het Glazen Huis van de actie Serious Request in Haarlem is Jasper Leegwater nog vol van zijn ontmoeting met de drie dj's Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Domien Verschuuren. Afgelopen zaterdag was voor  de 14-jarige Aalsmeerder, die na Radio Aalsmeer tegenwoordig bij MeerRadio in de Haarlemmermeer een jeugdprogramma presenteert, een dag om nooit te vergeten.

Brutaal had Jasper een mailtje gestuurd naar de redactie van Serious Request met de vraag of hij als medewerker van MeerRadio naar het nabijgelegen Haarlem mocht komen  voor een kort interview met Coen, Gerard en Domien. Zowaar kreeg hij een uitnodiging. Een droomwens ging daarmee in vervulling voor de jeugdige radiomaker.

Unieke ervaring
Vanaf het prille begin volgt hij Serious Request intensief. Vier keer is hij bij het Glazen Huis op bezoek geweest om de drie dj's vanaf de buitenkant te aanschouwen en een gift te doen. Zaterdag zat Jasper zelf binnen achter het glas. Voor hem een unieke ervaring. “Het was geweldig. Een prachtige belevenis.”

Dit jaar staat Serious Request in het teken van vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. De dj’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen.

Favoriete dj
Jasper ondervroeg onder meer Coen over zijn reis naar Colombia waar hij met eigen ogen zag hoe slecht de situatie voor meisjes en vrouwen in het Zuid-Amerikaanse land geregeld is. “Zijn verhaal aanhoren was voor mij eigenlijk het belangrijkste van deze middag. En verder was het leuk om Gerard Ekdom te spreken, mijn favoriete dj. Hij is in het Glazen Huis altijd de grote entertainer,” aldus Jasper, die een grote fan is van radiozender 3FM en ooit zelf als dj in het Glazen Huis wil staan.

“Dat wil ik natuurlijk graag bereiken. Over twee jaar hoop ik toegelaten te worden tot het opleidingsproject van 3FM. Dan is er kans dat je uren mag maken tijdens de nachtprogrammering om eventueel later door te stromen naar de dag. Dat is mijn doel en daar werk ik hard aan,” besluit de enthousiaste Aalsmeerse 'radiogek'.

Jasper Leegwater is elke zaterdagavond (18.00-20.00 uur) te beluisteren op MeerRadio in zijn programma Jasper FM
Serious Request in Haarlem wordt woensdagavond afgesloten met de bekendmaking van het ingezamelde eindbedrag

Klaas Leegwater

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin