Hondenprotest tegen kappen van bomen

Het was afgelopen zondag een heerlijke dag om te wandelen. Met of zonder hond. Wie in het Hornmeerpark bij de brug langs de voetbalvelden aan kwam, kon zichzelf laten fotograferen en werd ook nog eens getrakteerd op koffie, chocolademelk of een frisje. Elize Eveleens en Sietske van den Broek voerden hier een ludieke actie voor behoud van de wandelroute in het Hornmeerpark.

Een hond, althans een reu, tilt graag zijn poot op tegen een boom. De keuze voor een fijne boom om lekker tegenaan te wateren kon weleens zeer karig worden. Gele stippen geven aan welke bomen er gaan verdwijnen in het park. Er zijn heel veel stippen.
 
Gezicht
Tussen 11 en 13 uur was er in het Hornmeerpark  het zogenaamde ‘hondenprotest’. Iedereen die van mening is dat er ondanks de uitbreiding van het voetbalcomplex een lange wandelroute blijft bestaan, kon dat hier kenbaar maken door op de foto te gaan. Het liefst met een viervoeter. De verzameling foto’s zou een prachtig middel zijn om de parkliefhebbers een gezicht te geven. Elize stond er niet voor niets. Veel mensen waren op haar oproep afgekomen en poseerden maar wat graag voor de lens van Patrick Spaander van Foto De Boer. Patrick, zelf ook hondenbezitter, werkte graag mee aan de actie en maakte zo’n 50 verschillende composities.
 
Parkachtig
Veel wandelaars konden wel begrip opbrengen voor de strijd van Sietske en Elize die best begrijpen dat ze de aanleg van de voetbalvelden niet tegen kunnen houden maar vurig hopen dat niet alle bomen het veld hoeven te ruimen: “Ik pleit voor twee zaken,” zegt Elize, “Ten eerste dat er een lange wandelroute blijft bestaan. Ten tweede dat het Hornmeerpark ook echt een parkachtige uitstraling blijft houden. Dus moeten er ook grote bomen gespaard worden.” Momenteel wordt er al flink gekapt. De gemeente wil het broedseizoen voor zijn. Het argument dat hier in het zomerseizoen bijzondere vogelsoorten hun territorium hebben, kan in deze tijd van het jaar helaas niet onderzocht worden. En als de bomen straks weg zijn, zullen er ook niet veel vogels meer zijn.
 
Foto: Wandelaars laten zich gewillig door Patrick Spaander op de foto zetten.
Elize Eveleens verzamelt intussen namen en emailadressen.
 
Foto's: Arjen en Wiggert Vos (AV)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin