Het jaar van… Daniël Giacon

(Foto Augusto Bizzi)

Hij rijgt in zijn schermcarrière normaal gesproken overwinningen en titels aaneen als een slager die saté maakt, maar in sportief opzicht viel er dit jaar weinig te genieten voor de 20-jarige Daniël Giacon. Hij hoopt hij in 2021 de draad met zijn floret weer op te kunnen pakken in wedstrijden want trainen is wel leuk maar dat haalt het volgens hem niet bij een wedstrijd.

Mijn persoonlijke hoogtepunt van 2020 was:
Omdat er dit jaar niet veel toernooien hebben plaatsgevonden, is mijn Nederlandse titel bij de senioren het hoogtepunt van het jaar. Op dat moment was het nog spannend of het toernooi überhaupt door kon gaan wegens Corona. Toch heb ik in deze rare en onzekere tijd mijn tweede titel bij de senioren kunnen binnenslepen. Hier kijk ik met veel plezier op terug. Ook was ik blij dat ik in deze moeilijke tijd een leuke stageplek heb gevonden bij Waterdrinker Aalsmeer.

Wat ik het meeste heb gemist in het afgelopen jaar:
Ik heb schermen dit jaar gemist. Helaas heeft het kabinet besloten dat contactsporten niet door kunnen gaan tijdens de lockdown. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik bijna het hele jaar niet heb kunnen schermen. Normaal gesproken is schermen voor mij een uitlaatklep. Als je dat opeens niet meer kan doen is dat vervelend en lastig.

De grootste tegenvaller van 2020 was:
Dat mijn laatste wereldkampioenschap bij de junioren (U20) niet door kon gaan vanwege Corona. Dit was voor mij de allerlaatste mogelijkheid om een buitenlands toernooi te spelen voor deze categorie. Het WK werd gehouden in Amerika. Dit is ook nog eens een land waar ik graag een keer naar toe wilde.

Lees verder onder de advertentie van Bakkerij Vooges

Aalsmeerder van het jaar is voor mij:
Mike van der Laarse en stichting Sinterklaas in Aalsmeer, omdat zij er toch voor hebben gezorgd dat het Sinterklaasfeest door kon gaan. Ik vond dat ze dat heel leuk gedaan hadden.

Op welk gebied zou(den) Aalsmeer/ de Aalsmeerders zichzelf in het nieuwe jaar kunnen verbeteren?
Eerlijk gezegd vind ik dat Aalsmeerders het goed doen. Er zijn veel vrijwilligers, mensen kijken naar elkaar om, houden zich aan regels en lokale ondernemers worden gesteund. Laten we daar vooral mee doorgaan.

Dit ga ik anders doen in 2021:
Ik hoop dat ik weer door kan gaan met mijn sport. Daarnaast heb ik geleerd om gewone dingen meer te waarderen. Iedereen heeft dit jaar gezien dat het leven snel over kan zijn. Ik hoop daarom dat ik extra kan genieten van alle dingen die ik meemaak in het komende jaar.

Mijn wens voor Aalsmeer in 2021:
Ik wens dat iedereen weer samen met elkaar kan gaan genieten van onze mooie gemeente, zonder mondkapje of angst.

Lees vorig bericht

Noodverordening rond oud en nieuw

Lees volgend bericht

Pierres Pennenstreken: ‘Naamloos’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *