Hermen de Graaf: robot als mantelzorger

Hermen de Graaf graaft diep in zijn column vandaag. Hij geeft een bespiegeling over “de nieuwe realiteit waarin we leven”. Er staat veel, heel veel voor de deur, schrijft hij, dus ook in Aalsmeer. Robots als mantelzorgers, 4D-printen mét geur, alternatieven voor de achterhaalde elektrische auto van de burgemeester, spijkerbroeken die je least en na gebruik terugbrengt.

De column is een vroege kerst- of nieuwjaarsboodschap. De Graaf suggereert het zelf al. Lees hier zijn betoog, waarin hij ook oog heeft voor Aalsmeer en, zoals altijd in één adem, Kudelstaart.


 

5 reacties

  1. Beste John en Hermen, de enige komiek die een compliment verdient, is die komiek die met droge tranen tegen zijn publiek kan zeggen: “Ik ben niet leuk, jullie zijn leuk”!

  2. Nu we het toch over robots hebben: verwacht Hermen ook een ‘deus ex machina’ op de plek waar Kortjakje des zondags vertoeft? Uiteraard heb ik niemand willen vergelijken met Dorus. Waarom zou ik? Ik wilde slechts aangeven dat ik met weemoed terugdenk aan de ontspannen creatie van Tom Manders. De toekomst zal waarschijnlijk nog meer bizar zijn dan Hermen schetst. Brrrrrr!

  3. Beste Hermen, boeiend stuk om te lezen, maar vermoeiend om er naar te ‘luisteren’. Laat de deuren van de ‘stal van de toekomst’ voor mij nog maar even dicht. Ik wil geen aanschuifrobot bij mijn koeien en al zeker niet bij mijn oma in het bejaardenhuis. John bespiegelde benauwend hoe het zou zijn een robot in de politieke arena. Misschien voor sommigen een oplossing, omdat het bewustzijn bij een robot voortkomt uit mechanica, maar ik moet er niet aan denken dat een robot onze wereld overneemt. Het grote verschil van de mens zit hem in de ziel en gevoelsuiting naar een ander mens toe. De enige deuren die altijd open moeten blijven voor iedereen is de ‘stal van Betlehem’. Geen aanschuifrobot, maar de warmte van de os zelf. Werken aan een nieuwe toekomst, is werken aan een betere wereld nu!

  4. We wachten met spanning op het moment dat een robot als gemeenteraadslid wordt geïnstalleerd. Bij de vraag wie hem programmeert, verplaatst de machtsstrijd zich naar de achtergrond, maar zal niet minder hevig zijn. Zojuist heb ik, met een kop warme chocolademelk in de hand, een dvd van Dorus zitten bekijken. Volgt u voor mij de toekomstvisies van Hermen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin