Gewaardeerde tuinman krijgt graf naast geliefde kerk

Door: redactie. Afgelopen woensdag 30 november overleed oud-tuinman van de Oud-Katholieke kerk Piet Rinkel op 87-jarige leeftijd.

Rinkel was niet alleen een trouw en actief lid van de Oud-Katholieke Kerk maar was vooral bekend vanwege het bijhouden van de tuinen en de achter de kerk gelegen Sint Jozef begraafplaats. Daar was was hij jarenlang en op hoge leeftijd opgewekt aan de slag, altijd bereid voor een praatje en graag uitweidend over de beplanting  van de tuin en over de vele vogels die er onderdak vonden en die Piet alle bij naam kende.

In 2018 hadden we als AalsmeerVandaag een geanimeerde gesprek met de geboren Farregatter die ons inzicht gaf in de bijzondere kerkgemeenschap. Een kleine gemeenschap, maar wel een met een rijke geschiedenis. Velen droegen en dragen er de naam Rinkel. Zo ook de eerste kerkleider van de gemeente in Aalsmeer-Oost, en voorvader van de nu overleden Piet.

Aan de drukke Oosteinderweg is de keurig door Piet Rinkel onderhouden tuin een groene oase geworden. Rinkel stamde uit het genoemde Oud-Katholieke geslacht en had vier pastoors, een bisschop en een aartsbisschop in zijn familie.

Racefiets
In zijn jonge jaren was hij een verwoed wielrenner en tot op hoge leeftijd kon men hem nog op zijn racefiets signaleren. Ook bij het in het voorjaar weer schoon en gebruiksklaar maken van Het Oosterbad droeg de enthousiaste Rinkel graag een nuttig steentje bij. De teraardebestelling vindt zoals door hem gewenst en zoals ook verwacht, plaats op de voor hem zo vertrouwde begraafplaats naast zijn geliefde Oud-Katholieke kerk.

Klik hier voor het in 2018 op AalsmeerVandaag verschenen interview met Piet Rinkel.

Foto’s archief AV/Jaap Maars

 

 

Lees vorig bericht

The Bright Shine, het veelzijdige schoonmaakbedrijf

Lees volgend bericht

Column: ‘Bloemenwereld en een bruid’


1 Reactie

  • Fam .Rinkel gecondoleerd met het overlijden van Piet,dat hij rust in vrede ,vroeger veel met hem meegereden naar wedstrijden en getraind. Hans Rupschus

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *