Gedupeerd door ongeval, Kudelstaarter hoopt op getuigen

Door: Arjen Vos. Ongelukken zitten spreekwoordelijk altijd in kleine hoekjes. Dat neemt niet weg dat ze grote gevolgen kunnen hebben. Dat ondervond de 31-jarige Dave Meijer ruim twee weken geleden. Even naar de Welkoop om kerstverlichting te kopen met zijn dochtertje kwam hij op de terugweg hard in botsing met een busje. De auto total loss maar gelukkig stapten vader en dochter zonder kleerscheuren uit het wrak. De Kudelstaarter hoopt vurig dat er mensen zijn die het ongeluk hebben zien gebeuren.

Achter elk ongeluk zit wel een verhaal. In dit geval wordt het mede verteld door Marleen van Arendonk die enkele minuten na de klap langs reed en zich verwonderde over het feit dat niemand stopte om hulp te verlenen. Inmiddels zijn we twee weken verder. Het ongeluk gebeurde op maandag 29 november omstreeks tien uur ’s ochtends op de kruising van Legmeerdijk en Burgemeester Kasteleinweg. Aan de keukentafel van Marleen vertellen beide Kudelstaarters hoe ze terugkijken op het gebeuren.

Paraplu
Marleen: “Ik kwam die maandagmorgen uit Kudelstaart en zag op weg richting Flora Holland op de kruising met de Burgemeester Kasteleinweg een man staan naast zijn kapotte auto. In de stromende regen en met een klein kind op de arm. En iedereen reed er maar aan voorbij. Ik heb meteen mijn auto aan de kant gezet en ben met een paraplu naar ze toe gegaan om te helpen.”

Groen licht
“Het was toen net gebeurd, er waren nog geen hulpdiensten. Alleen een vrachtwagenchauffeur draaide zijn raampje open, vroeg of alles oké was en reed weer verder,” vult Dave aan. De Kudelstaartse hovenier schetst vervolgens hoe hij voor de botsing vanaf de Lakenblekerstraat rechtsaf sloeg, naar zijn mening groen licht had en de weg overstak. “Toen was er die klap van die bus die vanuit Aalsmeer kwam. Gelukkig raakte ik hem met mijn voorkant. Hij had ons ook aan de zijkant kunnen raken, ik weet niet hoe mijn dochter van drie er dan aan toe zou zijn geweest.”

Alarmbellen
Nu kwamen beiden met de schrik vrij. Ook de twee inzittenden van de bestelbus raakten niet gewond. En daar sta je dan op een druk kruispunt in de stromende regen. Marleen: ”Er kwam een lesauto van Alblas langs die aanbood om het meisje naar huis te brengen. Dat leek een goede oplossing maar pakte later toch iets anders uit.” Dave vult aan: “kort daarna kwamen er twee ambulances waarvan ik nog geen idee heb door wie ze gealarmeerd zijn. In elk geval niet door mij of de tegenpartij. Toen ze hoorden dat mijn dochter naar huis gebracht was, gingen bij hen de alarmbellen af. Ik moest direct met de ambulance mee naar ons huis zodat ze onderzocht kon worden op mogelijk inwendig letsel. Vervolgens ging ik samen met haar op een brancard in de ambulance naar het AMC voor verder onderzoek en daarna ook nog naar het OLVG waar we een nachtje zijn gebleven. Er bleek gelukkig niks met haar aan de hand. Voor mijn dochter was dat best een heftige gebeurtenis. Haast nog erger dan het ongeluk zelf. Ook al waren er Cliniclowns en kreeg ze een grote knuffel mee.”

Voor nood een Aygo
Nu is de situatie dat de Toyota Verso van Dave als wrak is afgevoerd en er geen duidelijkheid is over wie van de twee chauffeurs door rood gereden is. Voor de afhandeling van de verzekering, Dave was niet allrisk verzekerd, een belangrijke vraag. De zevensits auto die Dave nodig heeft voor zijn gezin met vrouw en vijf kinderen waarvan de jongste net vier weken is, wordt node gemist. En geld voor een vervangend model met genoeg zitplaatsen en ruimte is er niet. “We hebben nu voor nood een Toyota Aygo gekocht. Daarmee lukt het net voor de boodschappen en zwemles maar meer ook niet. De politie heeft gezegd dat de stoplichten eventueel kunnen worden uitgelezen maar mooier zou het zijn als mensen het ongeluk hebben zien gebeuren en kunnen bevestigen wie van ons door rood reed. Het kan niet anders dan dat er mensen zijn die het hebben gezien. Op maandagochtend is het altijd hartstikke druk.”

Marleen wil graag nogmaals benadrukken dat ze niet kan begrijpen dat mensen de plek des onheils massaal negeerden. “Als je ziet dat een vader met zo’n klein kind in de regen staat, dan kun je toch wel íets verzinnen om te helpen…”

Foto boven Arjen Vos/ foto’s in de tekst via Marleen van Arendonk en Dave Meijer

3 reacties

 1. Ik zou iedereen willen adviseren om een dash cam te installeren,die kosten rond de honderd euro ,je hebt dan direct de beelden die uitgelezen kunnen worden door de politie.
  \ik heb er zelf een laten installeren na een bijeenkomst over letselshade echt heel nuttig

 2. Helaas doet het er niet toe wie er groen of rood heeft verkeers regels gaan altijd voor
  De verzekering kijk wie er reed er op een voorangs weg voorrangs regels gaan altijd voor helaas.
  Ik weet het helaas uit eigen ervaring..

 3. Lieve inwoners van Aalsmeer.
  Hoe kunnen we met elkaar Dave en zijn gezin uit deze nare situatie helpen ?
  Niet alleen liefdadigheid, maar nog meer menselijkheid staat hierbij voorop.
  Hulde zeker ook aan Marleen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin