‘Er zit een Pokémon in uw achtertuin’

(Bevat filmpje) U wist het misschien nog niet, maar u wordt omringd door Pokémons. Ze zijn overal. Als een soort invasie van buitenaardse wezens hebben ze bezit genomen van de planeet. Ook in Aalsmeer doemen ze overal op. In parken, straten, tuinen en mogelijk zelfs in uw slaapkamer. Maar geen zorgen. Er zijn genoeg jagers die de monstertjes onschadelijk maken.
 
Het kan niemand ontgaan zijn. Groepjes mensen die turend op hun mobieltjes de straten afstruinen. Meestal zijn het tieners maar het is geen uitzondering als ook twintigers of soms zelfs dertigers dit gedrag vertonen. De nieuwste hype is ‘Pokémon Go’, waarmee de fictieve wereld ineens realiteit lijkt te zijn geworden.
 
Hotspots
Door middel van de mobiele app worden de ‘zakmonstertjes’ in dit spel zichtbaar gemaakt in het scherm van de telefoon. Door over straat te lopen ‘poppen’ ze her en der op en is het een koud kunstje om ze te vangen. Hotspots in Aalsmeer zijn onder meer het gemeentehuis en het Seringenpark. Op gezette tijden kunnen daar zomaar tientallen jagers neerstrijken om de Pokémons te vangen.
 
Eieren uitbroeden
Spelers van het spel zijn razend enthousiast. De 18-jarige Mike te Paske zegt nog nooit zoveel in beweging te zijn gekomen als nu. “Ik hield van gamen en kwam daardoor niet echt veel buiten. Nu loop ik soms tien kilometer op een dag.”
 
Dat wordt veroorzaakt doordat er in het spel Pokémon-eieren uitgebroed dienen te worden door een flinke afstand te lopen. De beste eieren komen uit bij een afgelegde afstand van tien kilometer. “Het programma flessen door met de auto te rijden lukt niet,” zegt Richard van de Broek van RVDB-Events, “als je sneller gaat dan acht kilometer per uur werkt het namelijk niet. Of je zou heel langzaam moeten fietsen, met een bootje moeten varen of je telefoon aan een drone moeten hangen.”
 
Toernooi
De ondernemer in licht en geluid organiseert samen met Thomas Zekveld van Feesterij De Bok en Arjen Verburg van Budget Broodjes komende zaterdag een Pokémon-toernooi. Tussen twee en vier uur bij De Bok. Daarover later meer op AalsmeerVandaag. Of zie de banner onderaan dit artikel.
 
Politie waarschuwt
Er gaan verhalen over mensen die verdronken omdat ze op Pokémons in een rivier gingen jagen of aangereden werden omdat ze de weg overstaken. De politie Aalsmeer/Uithoorn laat op haar Facebookpagina weten dat ze het een “leuke uitdagende game” vinden die lekker in de buitenlucht gespeeld kan worden. “Wij snappen hoe leuk dit spel is. Houd alleen wel de veiligheid van uzelf en de omgeving in de gaten. Ga niet zonder toestemming een erf op of een gebouw binnen. Ren niet zomaar achter een Pokémon aan. In het echte leven kunnen ze namelijk een weg oversteken.”
 
De politie heeft voorbeelden van mensen die in de auto fanatiek aan het speuren zijn en daarbij zelfs een fietspad oprijden of midden op de weg stil gaan staan. “Heb plezier maar houd het veilig,” aldus de politie.
 
Foto (boven) Mike te Paske is fanatiek Pokémon Go-speler (Foto en film Arjen Vos) Onder: ook de politie speelt het spel. (Foto fb-pagina Politie Uithoorn/Aalsmeer)
 
(advertentie)

Eén reactie

  1. In deze tijd zitten Pokémons zelfs in komkommers, lijkt het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel