Eetclub voorziet in behoefte

Bij de vaste bezoekers staat het steevast in de agenda. Elke derde zondag van de maand aanschuiven in de bovenzaal van De Oude Veiling voor een lekkere maaltijd en gezelschap. Het wordt georganiseerd door de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG).

Afgelopen zondag was de eerste editie van 2014 en mocht de organisatie zich verheugen in een goede en gevarieerde opkomst. Het gezelschap, bestaande uit zo'n 25 mensen, zorgde direct voor een warme ontspannen sfeer. Kinderen met ouders, jong volwassenen, senioren. Afkomstig uit alle windstreken.

Vrijgevigheid aanstekelijk
Toepasselijk was dat ook de maaltijd van internationale allure was. Chili con carne in combinatie met Afrikaanse kokosrijst en kip uit de oven. Genoeg voor iedereen en zeer smakelijk. Bijzonder was dat het Afrikaanse deel van de maaltijd afkomstig was van een van de vaste bezoekers van De Eetclub. Vrijgevigheid werkt blijkbaar aanstekelijk. Voor deze avonden wordt geen vaste prijs berekend. Wie wil en kan, mag een bijdrage in het spaarvarken doen.

Vanavond is er tussen de bedrijven door tijd voor wat afleiding. Er worden spreekwoordpuzzels uitgedeeld waar men met elkaar mee aan de slag kan. Met de tafelgenoten uitvissen wat er volgende maand op het menu staat. Zonder het direct te verklappen: de uitkomst is een echt winters kostje.

Nawerk
Na het kopje koffie of thee gaan de meesten weer huiswaarts. ‘Boer zoekt vrouw’ lonkt namelijk. Voor de organisatie is het ook een mooie tijd om af te sluiten. Er valt namelijk nog flink wat nawerk te doen. Borden, pannen en bestek verdwijnen in kratten en worden elders weer afgewassen.

De volgende avonden staan gepland op 16 februari, 16 maart, 20 april en 18 mei. Vanaf 17.45 uur kan men binnen lopen bij De Oude Veiling en de trap naar boven nemen. De organisatie vindt het fijn om te weten op hoeveel eters ze kan rekenen. Aanmelden kan via info@eetclubaalsmeer.nl of 06 33673053. Meer info is te vinden op www.eetclubaalsmeer.nl

Foto's Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel