Diepgravend interview met Ron Hooyman in Stamtafel

Ron Hooyman en de Middenweg. Hoe zit het nu precies? Daarover gaat een speciale uitzending van Stamtafel op Radio Aalsmeer vanavond. Gastpresentator Berend Vollmuller van het zaterdagse radioprogramma Aalsmeer Politiek interviewt de bekende wegbewoner en bloemenexporteur anderhalf uur lang over de gehele affaire. Hoe belandde Hooyman ooit aan de Middenweg en wat is er sinds die tijd allemaal gepasseerd?

Het is een opgenomen interview. Maar vanaf ongeveer half tien zit Hooyman live in de studio met de presentatoren Dirk Box en Dick de Geus om verdere vragen te beantwoorden, ook van luisteraars. Eveneens aan bod komt het tankstation dat eind dit jaar op Green Park zijn poorten opent, zo beloven de presentatoren. Stamtafel duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

● Stamtafel beluisteren? Klik rechtsboven op dit scherm op de Luister Live-knop van Radio Aalsmeer

3 reacties

  1. De uitzending heeft de laakbare methode van het college duidelijk blootgelegd: proberen de rechter te laten geloven in een nog gauw (11 dagen) voor de rechtszitting ingediend ander verkeerskundig rapport. Door de te korte tijd (10 dagen) kon Hooyman zich daartegen inhoudelijk niet verweren en daar was B&W, lijkt het, op uit: blijkens de datering van het rapport hadden B&W het al maanden eerder in huis, zo vertelde Hooyman mij. De rechter had de gemeente zo maar kunnen geloven en dan had de weg er al gelegen! Gelukkig heeft de rechter de gemeente niet geloofd. In veel andere gevallen gelooft de rechter iedere gefantaseerde uitleg van een gemeentelijke beleidsregel blindelings. De vraag van de heer Zelen met betrekking tot je recht halen/krijgen bij dit college moet helaas worden beantwoord met “nihil”. Oorzaak daarvan: kennelijke afwezigheid van integriteit.

  2. Vol aandacht heb ik donderdagavond naar de uitzending van stamtafel geluisterd, met als speciale gast de heer R. Hooyman. Na dit bijzondere positieve en informatieve gesprek, tussen de heren Vollmuller en Hooyman, kwam bij mij maar 1 vraag naar boven: Als je niet de moed en het doorzettingsvermogen bezit als dat van de heer Hooyman, in hoeverre kan je dan op dit moment bij dit college je recht halen/krijgen of op zijn minst een eerlijke kans krijgen bij een conflict/geschil met de gemeente Aalsmeer. Hulde in dit geval ook aan de heer Vollmuller/media, die in al zijn ‘neutraal zijn’, de vragen aan de heer Hooyman prima stelde.

  3. In deze zaak helpt de bestuursrechtelijke de privaatrechtelijke hand. Alleen de overheid heeft deze schimmige niet te tolereren macht die heel snel tot misbruik leidt en de burgers een machteloos gevoel geeft. Op deze manier is het ook heel gemakkelijk om projectontwikkelaar te spelen met gemeenschapsgeld. Onbehoorlijk bestuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel