Briljant bruidspaar zonnetje in huis

[Bevat filmpje] “Vijf jaar geleden was het stralend weer. Toen hebben we nog buiten in de tuin foto’s gemaakt met burgemeester Litjens,” aldus Nel Alderden-Boomhouwer. Op 11 oktober 65 jaar getrouwd met haar Wim. Woensdagmiddag was het koud, grijs en kil. Bepaald geen weer om met burgemeester Nobel de tuin in te gaan.

Dat was jammer, want de tuin aan Aalsmeerderweg 267 ligt er prachtig bij. Deels te danken aan buurjongen Johan die wekelijks het gras maait, maar ook aan bruidegom Wim die tuinieren als hobby heeft. Als voormalig rozenkweker weet hij als geen ander hoe de bloemen bloeiende te houden.

Maar ook in huis is het een fleurig geheel. Boeketten in elke hoek van de propere huiskamer en de eettafel volledig bedolven onder de felicitatiekaarten. Netjes rechtop ‘geparkeerd’ zodat ze goed leesbaar zijn. Tussen bloemen, ballonnen en gelukwensen zit het bruidspaar als een stralend middelpunt van hun eigen feestje.
 
Appeltaart
Nel (87), nog bijzonder goed ter been, zet koffie en krijgt hulp van jongste dochter Nelly bij het aansnijden van de appeltaart. “Zelf gebakken,” zegt ze, “van appels uit de tuin. Alleen wat er op het pak staat klopte niet, want hij is nog een beetje te zacht van binnen. Maar zet dat maar niet in de krant…”
 
Canada
De pers en de burgemeester laten zich het ambachtelijke gebak echter prima smaken. Ondertussen vertelt het bruidspaar over heden en verleden. Acht reizen maakten ze naar Canada waar een dochter met haar gezin woont. “Ze zijn daar een boerenbedrijf begonnen. Als het aan mij ligt gaan we nog een keer. Wat een prachtig land,” zegt Wim (89). En als het aan dochter Nelly ligt, gaat ze gezellig met hen mee. Op het feest, zondag gevierd in Amstelveen, waren de Canadese dochter en schoonzoon met kleinkind en aanhang aanwezig.
 
Zes kinderen heeft het koppel. Vier meiden en twee jongens. Inmiddels dijde de familie uit met 20 klein- en 23 achterkleinkinderen.
 
Fotomoment
Voordat het officiële bezoek vertrekt, volgt nog even het fotomoment. De burgemeester tussen het bruidspaar in met bos bloemen namens de gemeente en de ingelijste kopie van de trouwakte die als cadeautje werd meegebracht. Daarop staat te lezen dat Wim en Nel elkaar destijds in Hoofddorp het ‘ja-woord’ gaven.
 
Foto's en film Arjen Vos

 

3 reacties

  1. Wat een leuke film en interview. Zo zijn ze echt. Het feest was goed geslaagd met als verrassing dat kleinzoon Wim met zijn Truus onverwacht binnenkwam.

  2. Wat een mooi stukje zeg. En heel leuk filmpje. Was gezellig die middag. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel