Altijd werken, nooit ruzie

Buiten was het koud. Binnen zaten Cor en Rie Langhout-Koolhaas in een bijna tropisch opgewarmde koffiezaal van 't Kloosterhof als middelpunt van hun eigen trouwfeest. 60 jaar getrouwd is het echtpaar deze week. En dat werd utbundig gevierd. Vanachter een feestelijk versierde tafel ontving het bruidspaar vele gelukwensen. Ook van de burgemeester, die behalve bloemen ook een kopie van de originele trouwakte voor het bruidspaar had meegenomen.
 
Het stel is een voorbeeld voor velen. Volgens dochter Hélène hebben haar ouders het altijd heel goed gehad met elkaar. Tot op de dag van vandaag. “Ze hadden vrijwel nooit ruzie. Ik kan me uit mijn jeugd maar één keer herinneren dat er ruzie was. Maar dat werd snel bijgelegd. Verder was het altijd een zeer zorgzaam en verzorgd stel dat hard werkte. Zes dagen in de week van ’s ochtend tot ’s avonds. En op zondag naar de kerk. Vader ging altijd met de bus naar zijn werk. 40 Jaar lang. Hij deed administratief werk voor een bedrijf in edelmetaal. Moeder zorgde voor het huishouden,” aldus de middelste van drie dochters die het echtpaar kreeg. Andere dochters Anneke en Marjan zijn eveneens helpende handen op de feestelijke middag.
 
Cor en Rie leerden elkaar kennen tijdens een uitje met de jeugdvereniging van de gereformeerde kerk. “Eigenlijk was een vriendin van mijn moeder gek op mijn vader. Maar mijn moeder ging er met hem vandoor.”
 
Pittig
Er werd getrouwd in Hoofddorp waarna een lange tijd gewoond werd aan de Leimuiderdijk in Rijsenhout. Maar liefst 54 jaar was dit hun thuis. Totdat Rie in korte tijd enkele pittige operaties voor haar kiezen kreeg. Toen het thuis wonen niet meer ging, konden ze samen naar ’t Kloosterhof waar ze nu twee jaar wonen.
 
Dit weekend wordt het feestje nog een eens dunnetjes overgedaan. In Het Wapen van Aalsmeer is er een receptie voor het jubilerende echtpaar.
 
Foto's: Cor en Rie Langhout-Koolhaas hebben het nog altijd heel gezellig samen. Foto's Arjen Vos (AV)

Eén reactie

  1. Mijne dames/heren, zou u het artikel over het 60-jarig huwelijk van Cor en Rie Langhout misschien ook digitaal naar mij toe kunnen sturen en/of deze krant kunnen opsturen naar: Henk Langhout, Lindholm 28, 2133CV Hoofddorp. Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel