Aalsmeerder betrokken bij reddingsactie op Noordzee

Jurjen Engel voor de AW189

Door: redactie. De Aalsmeerse helikopterpiloot Jurjen Engel maakte afgelopen weekend deel uit van het team dat een overboord geslagen zeezeiler uit het water redde. Gisteravond was Engel met zijn collega’s te gast bij Jinek.

De bakkerszoon, geboren en getogen in Aalsmeer en wonend in de Marktstraat, is sinds november werkzaam voor de Kustwacht en gestationeerd in zowel Den Helder als Midden Zeeland. Hij werd op de basis in Den Helder van zaterdag op zondag rond half vier in de ochtend gewekt toen er een signaal binnenkwam van de KNRM dat er een helikopter nodig was om een in de storm overboord geslagen zeezeiler te redden. Binnen een half uur hingen Jurjen en zijn vier collega’s met de Search and Rescue helikopter boven de plek des onheils, zes kilometer vanaf de kust bij Julianadorp. Ondanks golven van drie tot vijf meter hoogte kon de drenkeling aan boord worden getakeld en naar Alkmaar worden gebracht waar de ambulance wachtte. Bij Jinek vertelden collega’s van Jurjen dat zij niet wisten hoe het met de drenkeling was afgelopen.

Jurjen Engel (links) met collega’s (still uit Jinek)

Een reactie van Jurjen na deze spectaculaire reddingsactie: “Dit werk is altijd mijn droom geweest. Voordat ik bij de Search and Rescue kwam, werkte ik als commercieel helikopterpiloot, vloog onder meer naar boorplatformen, maar dit is nog mooier.”

Binnenkort op AalsmeerVandaag een interview met de helikopterpiloot.

Lees vorig bericht

Energiecoaches voeren 100e bespaargesprek

Lees volgend bericht

Vacature: ‘Medewerker TD HilverdaFlorist’


6 Reacties

  • Trots op mijn moedige schoonzoon!

  • Een echte “REDDENDE ENGEL”, geweldige prestatie.

  • Als oud havenmeester van Jurjen zie ik nog steeds een ondeugende jongen, die helemaal op z’n pootjes in de lucht is terecht gekomen.

  • Een geweldig mooie prestatie, ongelooflijk dat deze man gered is!

  • Trots op m’n neef

  • Topper!! Hulde!!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *