Aalsmeer helpt jeugd in ontwikkelingslanden

Hulp aan meisjes en hun kinderen in Thailand, opvang van kinderen in een weeshuis in de Filippijnen en begeleiding van meisjes uit de prostitutie in Nepal en India zijn projecten die ondersteund worden met geld uit Aalsmeer. Op woensdag 12 oktober presenteren Thuisfront Tinka Helpt, Youth Ambassadors van stichting Batang Pinangga, Lionsclub Ophelia en Groep Lock me Up de resultaten van hun projecten. Plaats van handeling is het Dorpshuis in Kudelstaart.

De avond wordt georganiseerd door de stichting Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer, kortweg OSA. Deze stichting beheert namens de gemeente de subsidiepot. Deze groeit mee met het aantal inwoners van Aalsmeer. Voor elke Aalsmeerder een euro dus jaarlijks een pot van ruim 31.000 euro. Verder ontving OSA dit jaar een bedrag van ruim 10.000 euro via de kledingactie van Sympany in 2015. Dat geld was 25 procent van de totale opbrengst van deze actie. OSA mag dit geld toekennen aan projecten in bedragen van minimaal 150 en maximaal 2.500 euro. Belangrijke voorwaarden zijn, dat de ontvangende organisatie kan aantonen minstens hetzelfde bedrag te kunnen inzamelen.

Vaste krachten van het bestuur zijn voorzitter Gerard Nijland, secretaris Betty Kooij en penningmeester Stef Holling. Het bestuur van de stichting kent de laatste tijd wel wat wisselingen maar meldt blij te zijn met het toetreden van Joop de Vries en de aanmelding van twee andere kandidaten.

Op deze presentatie-avond houdt ook wethouder Ad Verburg nog een klein praatje over het door de gemeente gevoerde beleid. Na de presentaties volgt een optreden van kinderen van de Dans en Muziekschool Amstelveen. De avond begint om half acht.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel