105-jarige Kudelstaartse geniet van aandacht

Samen met mevrouw Breur, die in november vorig jaar 105 werd, is Cor Overes-Koot de oudste inwoner van de gemeente Aalsmeer. Wonend aan de rand van Kudelstaart op de hoek Hoofdweg/Zuiderpark vierde ze dinsdag haar 105e verjaardag en ontving volop bezoek en felicitaties.

Natuurlijk is er deze feestelijke dag de nodige familie aanwezig. Verschillende generaties komen langs in haar gezellige huis om koffie te drinken en taart te eten. Maar ook de burgemeester en vertegenwoordigers van de media willen het 'fenomeen' aanschouwen.
 
Want fenomenaal is het bereiken van zo’n hoge leeftijd zonder meer. De goedlachse jarige geniet van al die mensen om haar heen. Geen spoor van vermoeidheid. Volgens een schoonzoon is ze altijd goed gemutst. “Ze heeft een zeer opgeruimd karakter en klaagt nooit”.
 
Vereeuwigd
Cor Overes-Koot heeft al verschillende burgemeesters ‘overleefd’. Vanaf het moment dat ze met echtgenoot Wim 60 jaar getrouwd was, kwam er elk huwelijkslustrum een burgemeester op bezoek. De ingelijste foto’s op het behang waarop zij vereeuwigd zijn met Hoffscholte en Litjens, zijn het bewijs.
 
Vanwege de 105e verjaardag van Cor Overes kan er binnenkort een foto met burgemeester Vonk aan de galerij worden toegevoegd.
 
Goed van geest
Ondanks haar hoge leeftijd is de jarige nog goed van geest. Ze volgt het nieuws, benut de tijd met borduren en weet nog goed wanneer haar 7 kinderen jarig zijn. Om dat ook van haar 22 klein- en 33 achterkleinkinderen en 1 achter-achterkleinkind te onthouden, is wat veel van het goede.
 
Geanimeerd
Lichamelijk wordt het wel wat minder, al kan ze zich met de rollator nog wel redelijk verplaatsen. Het zicht neemt af, het gehoor is wat minder, maar dat weerhoudt de jarige er deze dinsdag niet van om in het verjaardagsrumoer een geanimeerd gesprek te voeren met de burgemeester.
 
Kudelstaarts oudste inwoonster woont in een ‘aanleunwoning’ naast de boerderijachtige woning van dochter en schoonzoon. Speciaal laten bouwen toen de kwekerij op deze plek verkocht werd en het Zuiderpark hier een plek kreeg. Een mooi voorbeeld van mantelzorg, al krijgt mevrouw Overes ook vaak de thuishulp over de vloer.
 
Middelpunt
Vlak voordat de pers afscheid neemt van het feestelijke middelpunt, komt er alweer een kleindochter binnen met twee kinderen.
 
Michelle en Jasper met wie de jarige exact 100 jaar scheelt. Ze krijgt een mooie plant, een zelfgemaakte ketting omgehangen en een met aandacht versierde verjaardagskaart. Ook hiervan geniet ze zichtbaar met volle teugen.
 
Foto's: de 105-jarige neemt de felicitaties in ontvangst van achterkleinkinderen Michelle en Jasper en laat haar borduurwerk zien aan burgemeester Vonk. (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin