‘ZZP’er nog harder geraakt door TOZO uitkering’

In een ingezonden brief maakt Peter van Eyk zich kwaad over de ‘aap uit de mouw’ van de TOZO uitkering. Deze ondersteuning van de overheid voor door de coronacrisis getroffen zelfstandig ondernemers wordt opgeteld bij het inkomen van de partner die daarover extra belasting betaalt.
Gisteren op journaal en vanmorgen al vele collega’s via de mail. De TOZO-affaire!
Ik maak me al maanden kwaad over het kabinet Rutte.  We moeten het met elkaar doen! Voor de buitenwacht lijkt het allemaal mooi geregeld. Maar intussen ontvang je als ondernemer zeker niet 100 procent van de lasten die je maakt en moet je de overige kosten maar zien bij te passen. Pensioenvermogen en andere voorzieningen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Terwijl kabinet en ambtenaren en anderen in niet aangetaste sectoren gewoon hun salaris blijven krijgen. Ik ben benieuwd hoe het land zou reageren als Rutte de pijn eerlijk zou verdelen en een salariskorting voor iedereen aankondigt.
Maar nu komt er weer een aap uit de mouw. De TOZO, die je als ZZP-er kan krijgen om het wegvallen van je omzet te compenseren, wordt meegerekend als inkomen bij je partner. En dus vangt de overheid een deel van de uitgaven gewoon weer terug via de andere arm. Het is toch een leugen. Dit wist het kabinet toen ze de regel invoerde. Dat kan niet anders. Hiermee raak je de zzp-er nog harder, want wat natuurlijk gaat gebeuren, is een boete als je niet kan betalen.  
Dit kabinet blinkt in alles uit in voorbedachte, voorgekookte misleiding en miskenning van ondernemers en bevolking. Welke partij gaat dit onderwerp toch nog gebruiken voor de verkiezingen?  Het maakt mij niet uit welke. Ik stem ervoor.
PvE
Foto Arjen Vos

2 reacties

  1. Heel goed verwoord. Als mede ondernemer merk ik dit ook. Ze zeggen dat de ondernemers volledig worden gecompenceerd, maar de compensatie is een druppeltje op de gloeiende plaat. Loonkosten worden maar deels vergoed en in mijn geval kom ik ook niet in aanmerking voor de TVL. In mei 2019 ingeschreven bij de KVK, omdat dit moest voor de financiering van de winkelovername en in oktober 2019 daadwerkelijk de winkel overgenomen. Je moet het kwartaal na de inschrijving nemen en toen had ik dus nog niets. Dus kom niet in aanmerking. Technisch gezien is 2/3 van de ondernemers al failliet, vanwege het rood staan bij de bank, belastingschuld, openstaande facturen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel