‘Van Cleeffkade afsluiten voor alle verkeer’

""Ruim vijf jaar geleden, op 2 februari 2014 om precies te zijn, heb ik een plan aan het gemeentebestuur voorgelegd waardoor de bereikbaarheid van het Centrum sterk verbetert. Ik heb daar nooit een reactie op gehad; daarom herhaal ik nog eens de punten waar naar mijn mening de schoen wringt:

 

1.     De winkels op het Raadhuisplein zijn een onlosmakelijk onderdeel van het hele winkelcentrum. Daarom mogen zij niet door een drukke verkeersweg gescheiden worden van de winkels aan de Van Cleeffkade en de Zijdstraat. Dus moet de Van Cleeffkade vanaf de hoek Stationsweg/Zijdstraat tot de Gedempte Sloot voor alle verkeer worden afgesloten.

2.     Als de Van Cleeffkade is ingekort, ontstaat in het voetgangersgebied tussen hotel De Jonge Heertjes en de winkels van de Zijdstraat een gezellig dorpsplein. Het beeld van Flora wordt verplaatst en komt beter tot recht op een verhoging boven een vijvertje. Rondom die vijver kunnen zitjes worden geplaatst.

3.     Vanaf de Stationsweg wordt de Van Cleeffkade bereikt door een tweebaansweg via het Drie Kolommenplein voorlangs het gemeentehuis. De T-kruising Stationsweg-Drie Kolommenplein zou een rotonde kunnen worden. Bij het Medisch Centrum zouden bushaltes kunnen komen.

4.     Door de verdwijning van een stuk Van Cleeffkade (dat dorpsplein is geworden) loopt de Uiterweg uit op de Stationsweg – het kruispunt is dus verdwenen. De Van Cleeffkade kan dan weer bereikt worden via het Drie Kolommenplein.

5.     Op het Raadhuisplein, tussen de tweebaansweg langs het gemeentehuis en het ‘dorpsplein’ langs de Stationsweg komt een parkeerterrein voor ongeveer tachtig auto’s.

 

Voor de uitvoering van deze plannen is het noodzakelijk dat het water tussen de Stationsweg en het gemeentehuis wordt overkluisd. De ophaalbrug verliest zijn functie en kan worden verwijderd. Het is aan te bevelen dat de bestaande bomenrijen worden verwijderd en wordt vervangen door aangepaste – en meer uitgebreide – groenvoorzieningen, ook voor de winkel van Lidl.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel