Lezerspost: ‘Neem afval mee als bak vol is’

In de rubriek Lezerspost een oproep van Fabiënne Kroon om geen afval bij een verzamelbak achter te laten wanneer deze vol is.

Op het kruispunt Zwarteweg/vuurdoornstraat in Aalsmeer staat een plastic bak. Een super initiatief voor het scheiden van afval. Heel fijn dat zoveel mensen er gebruik van maken. Alleen helaas gaat er nu iets mis, de plastic bak is vol.

Geen probleem zou je denken. Je komt bij de plastic bak, ziet dat hij vol is en neemt je plastic weer netjes mee naar huis. Helaas zetten veel mensen hun plastic afval naast de plasticbak. Door de storm van vandaag is het afval nu alle kanten op gewaaid, overal ligt afval uit de opengescheurde zakken (zie de bijgevoegde foto’s). Hoe de plasticbak in eerste instantie juist goed moet zijn voor het milieu, gaat het nu volledig zijn doel voorbij. Ik zou graag een oproep doen aan de mensen om hun afval mee naar huis te nemen als de bak vol is. Het kan toch niemand zijn doel zijn om al dit plastic in het milieu te laten komen. 
Daarbij wil ik wel graag nog even melden dat ik voor ik dit mailtje stuurde contact heb gezocht met de Meerlanden. Nog geen uur later zijn hun medewerkers het afval aan het opruimen. Grote complimenten hiervoor en veel dank! 
(Foto’s Fabiënne Kroon)

Lees vorig bericht

Taxatiemiddag in Hotel Chariot

Lees volgend bericht

Lezerspost: ‘CDA en VVD van hun smalste kant’


1 Reactie

  • Misschien even ten overvloede. Ik heb zaterdagmorgen dit probleem gemeld bij de boodschappendienst Amstelveen, dat de container vol was en dat er storm op komst was en dat er al zakken naast de container stonden. Amstelveen? Ja, want als je het nummer belt dat op de container staat krijg je deze dienst want het is buiten diensttijd. Die zouden het oppakken en aan de betreffende dienst mededelen. Maar ja! Dit komt ervan als er niet gereageerd wordt. Komt nog bij dat zaterdag ook de dienst handhaving er langs reed en ja, ze keken er naar!!!! Blij dat het opgeruimd is maar de container is nog steeds niet geleegd! Dit op maandagmiddag 14.30 uur.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *