Lezerspost: ‘Lijst Fred’

(Foto archief AV/Arjen Vos)

In de rubriek Lezerspost een bijdrage van Fred Ottenhof. Een naam die regelmatig voorbijkomt als schrijver van de voorbeschouwing van voetbalwedstrijden van FC Aalsmeer. Deze keer klom hij in de pen om zijn ambities als (amateur)politicus aan te kondigen.

In Den Haag maken de politici er een zooitje van, ga maar na, Groningen, de toeslagen affaire, de Corona blunders en het klimaatoverleg. Een kleine greep uit de misstandenkoker van ons kabinet.

Het is dan ook geen wonder dat de amateurpolitici in Aalsmeer er ook een zooitje van maken. Betaalbare nieuwbouwwoningen die niet van de grond komen, levensgevaarlijke verkeersituaties, her en der geplaatste ‘blokkendozen’ en ga zo maar door.

Maar, het moet gezegd worden, beloven kunnen ze als de beste. “Wij zetten in op betaalbare woningen voor de Aalsmeerse jeugd”. Mooie beloften maar daar blijft het bij. Politiek is beloven en niet nakomen en daar vervolgens een mooi verhaal van maken. Het helpt dan ook om gewoon te zeggen dat je ergens geen herinnering aan hebt, dat klinkt beter dan dat je het vergeten bent. Ik ben daar ook zeer bedreven in. Vraagt mijn vrouw of ik de kliko buiten wil zetten dan zeg ik dat ik dat straks doe maar doe het niet. Kleine boodschapjes voor haar vergeet ik altijd en als ze dan vraagt of ik het vergeten ben dan antwoord ik steevast dat ze het mij niet gevraagd heeft. Dat werkt perfect.

Daarom ga ik de politiek in, de plaatselijke politiek dus. Ga ik ook van alles beloven aan iedereen en allemaal want zo ben ik en als ik eenmaal gekozen ben kom ik gewoon mijn beloften niet na. Niets mis mee toch? Dat doen ze toch allemaal? Dan mag ik het ook!

Ik beloof aan alle mensen die op mij gaan stemmen dat ik overal levensgevaarlijke rotondes ga aanleggen waar fietsers en voetgangers met gevaar voor eigen leven overheen moeten. Ik beloof dure appartementen en woningen te bouwen voor de “Happy Few”, de rest gaat maar verhuizen. Ik beloof u dat ik bij de heren van Schiphol op bezoek ga en vraag of er niet meer nachtvluchten mogelijk zijn, echt waar, u kunt op mij rekenen.

Ik zal mij inzetten om zoveel mogelijk bomen te kappen en al het groen in de gemeente te verwijderen. Ik beloof het u en als beginnend politicus kom ik mijn beloften (na mijn verkiezing natuurlijk) niet na. Ben niet gek. Ik zit in de politiek en daar is het ‘Not Done’ om beloften na te komen.

Ik beloof dat mijn (toekomstige) kantoor in het gemeentehuis altijd voor u open staat, daar kunt u bij mij terecht met al uw klachten en/of plannen en ik beloof u plechtig om daar niets mee te doen. Ook mag u van mij meedenken over alle plannen die ik niet uitvoer. Dat heet participatie / meedenken. Het liefst wel schriftelijk want dan geef ik elke maand de griffier een stapel klachten die de beste man in no time in de shredder kan flikkeren want ik heb natuurlijk geen tijd om al die onzin van u door te nemen.

Waar ik wel tijd voor heb (of neem) is werkbezoek. Ik beloof u dat ik elke restaurant, café en/of terras zal inspecteren om daarna daar uitgebreid verslag van te doen in de gemeenteraad. Dat kost mij als politicus toch niets want burgers zoals u moeten daarvoor betalen maar als politicus kan ik dat declareren en zo hoort het ook. U snapt het ondertussen wel, ik beloof veel want ik ben niets voor niets een amateurpoliticus.

Ik moet nog wel wat verkiezingsslogans en een partij naam verzinnen maar dat moet met mijn grenzeloze ego en fantasie geen probleem zijn, dat beloof ik u ook nog even. Wat dacht u van ‘Lijst Fred’, lekker kort, kan elke burger onthouden. Een stem op mij is een stem op uw toekomst en de toekomst van uw kinderen. Mooi hé, heb ik toch wel even snel geleerd als politicus, even de kinderen erbij betrekken om er een emotionele lading bij te geven.

Zo, dat zijn in het kort mijn geloofsbrieven en ik ga er van uit dat u massaal op mij gaat stemmen de volgende keer, belooft u dat? Dan beloof ik dat ik echt mijn best ga doen om zo weinig mogelijk problemen op te lossen om zoveel mogelijk op een amateurpoliticus te lijken.

Ik kan niet wachten op de vele reacties van weldenkende en politiek correcte mensen die mijn pogingen om de Aalsmeerse politiek te duiden afdoen als ‘schandelijk’, grensoverschrijdend of gewoon beledigend. Zo is het niet bedoeld, dat beloof ik u… of niet?

Fred Ottenhof (Amateurpoliticus in opleiding)

Lees vorig bericht

RBV met en tegenover Staat in rechtszaken

Lees volgend bericht

Lezerspost: ‘Vergeten senioren in Laurierhof’


3 Reacties

  • ‘Woke up’ Little Susie!

  • Op mijn stem kan je rekenen, denk ik of staan er nog betere plaatsgenoten op de lijst??

  • Hulde! Eindelijk een politcus(-in-spe) met humor en zelfspot. Op zulke mensen moeten we zuinig zijn. Geef Fred een vaste column en het leven wordt een stuk draaglijker.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *