Lezerspost: ‘CDA en VVD van hun smalste kant’

In een gezamenlijk schrijven laten D66, GroenLinks, PvdA en AA weten dat ze het standpunt van CDA en VVD inzake plan Hoofdweg-Zuid niet kunnen waarderen.

Hoofdweg Zuid, of hoe Absoluut Aalsmeer, D66, GroenLinks en de Partij van de Arbeid wel voor jongeren en starters willen bouwen.

 Het CDA en de VVD lieten zich afgelopen donderdag van hun smalste kant zien. Dat partijen, die pretenderen om ook ‘iets’ voor de starters, jongeren en ouderen te willen doen het zo laten afweten, is voor de lezers misschien nieuws maar voor de plaatselijke afdelingen van D66 , GroenLinks, de Partij van de Arbeid en ook voor Absoluut Aalsmeer, geen verrassing. Ondanks de verwoede pogingen van de laatste partijen zijn het de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie en het Christelijk Democratisch Appél de partijen die niet willen afwijken van een anderhalf jaar geleden ingeslagen weg, namelijk de Woonagenda. Zij vergeten gemakshalve dat de woon- en huizenwereld in de afgelopen anderhalf jaar volledig op z’n kop is gezet. De huizenprijzen rijzen de pan uit en voor starters en jongeren is het bijna onmogelijk een woning te bemachtigen. De 700 inschrijvingen voor zo’n 40 woningen op het voormalig VVA terrein zijn hiervan een bevestiging. Maar door het CDA en de VVD wordt dit niet gezien of wil men het niet zien. De macht van het getal of de macht van de ontwikkelaar gaan vóór de woningzoekenden in hun eigen gemeente. Het is voor deze inwoners te hopen dat zij in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen dit nog eens een keer op zich laten inwerken en in het stemhokje het vakje rood kleuren bij de partijen die wel voor hun inwoners opkomen.

Willem Kikkert – D66, Ronald Fransen – GroenLinks, Jelle Buisma – Partij van de Arbeid, Dick Kuin – Absoluut Aalsmeer

(Illustratie: gemeente)

 

Lees vorig bericht

Lezerspost: ‘Neem afval mee als bak vol is’

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Seksjuweel’


5 Reacties

 • en dan na de verkiezingen??
  Het gekonkel gaat beginnen en eindigt met met hetzelfde stelletje wat er nu zit.
  Ouwe jongens krentenbrood.
  Old boys network.
  En alles blijft zoals het was.
  Waarom stemmen?

 • Nou nou, Jaap. Het lijkt mij een belangrijker ‘speerpunt’ dan koffie in het zwembad. Dit gaat ergens over.

 • De verkiezingsstrijd is begonnen. Jammer dat dit op deze manier moet.

 • Er valt zeker wat te kiezen voor onze Aalsmeerders. Nu hopen dat de 14.000 niet stemmers van 2018 nu ook zien dat ons Aalsmeer ook hun stem en mening nodig heeft.

 • Er valt wat te kiezen. Nog maar zes weken!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *