Lezerspost: ‘Bedankt!’

Heegstrapark vanaf de 1e J.C. Mensinglaan (Foto archief AV/Arjen Vos)

In de rubriek ‘Lezerspost’ een ingezonden brief van Fred Ottenhof, omwonende van het Heegstrapark. Hij brengt onder de titel ‘Bedankt’ hulde aan de wethouders en de gemeente vanwege de plannen het groen in zijn buurt te reduceren door er een appartementencomplex neer te zetten.

Wat hebben de bewoners van de Cyclamenstraat gedaan om de wethouders in Aalsmeer zo kwaad te maken? Zou het iets te maken hebben met de tegenstand van de bewoners om het voornemen van de gemeente om het Heegstrapark te slopen? Zou zo maar kunnen.

Ik woon zelf in de Cyclamenstraat maar ik zou ook kwaad worden als ik wethouder was. Wat denken mijn medebewoners wel? Dat wethouders en politici er voor hun zijn? Kom nou! Wat nou inspraak, zijn ze helemaal gek geworden?

De gemeente heeft gewoon dat park nodig voor woningbouw om de kosten voor de omlegging van de nieuwe weg te kunnen betalen. Burgers, in dit geval mijn medebewoners van de Cyclamenstraat, moeten gewoon hun mond houden. Wat nou inspraak en participatie? Gewoon mond houden. Wat hebben de heren in het gemeentehuis te maken met al die loze beloften om niet te bouwen in het park? Helemaal niets dus, ze zijn er niet om beloften waar te maken. Niet in Den Haag en dus ook niet in Aalsmeer.

Wat moet je als wethouder met de belofte om creatief na te denken. Niets toch? Als je creatief bent denk je na over oplossingen en dat is lastig en moeilijk. Daar hebben zij geen tijd voor. De bewoners van de Cyclamenstraat zouden blij moeten zijn dat dat parkje eindelijk wordt gesloopt. Heb je dat park wel eens gezien in de winter? Man, dat ziet er niet uit. Soms is het net een ansichtkaart van Anton Pieck. En dan in de zomer, oogverblindend groen, vreselijk, doet pijn aan je ogen en dan heb ik het niet eens over al die vogels die mij het leven zuur maken. Heb je dat wel eens meegemaakt. Midden in de nacht, omstreeks zeven uur? Zachtjes als een sonate van Beethoven (Appassionato deel 1) beginnen die gevleugelde wezentjes aan hun ochtendritueel. Weg met dat gekwetter, met een beetje geluk wordt dat een nummer van André Hazes jr. die door een tegenover je wonende buurman op zijn balkon staand luid wordt mee gezongen. Bedankt Gemeente!

Zijn we eindelijk van die spelende kinderen af, hoeven we met Koningsdag en Pasen niets te organiseren, lekker toch? Bedankt Gemeente! En zeg nou zelf, wat moet je met al dat groen? Geef mij maar bakstenen, lekker toch? Zit je in de zomer achter in je tuin lekker tegen de mensen te kijken die op hun balkon aan de overkant zitten te turen naar jou. De appartementen komen zo dichtbij dat je met elkaar kunt praten, leuk toch? Bedankt Gemeente!

Nee, ik vind het best zo, altijd al een hekel aan dat park gehad, al dat groen voor mijn neus, had soms het gevoel dat ik in een vakantiepark woonde. Bedankt gemeente, bedankt voor de sloopplannen voor het park. Hulde aan de gemeenteraad die bijna unaniem voor die stapels schitterende stenen voor mijn neus stemden zodat ik met enige trots kan zeggen: Ik woon in de hangende tuinen van Aalsmeer. Maar dan zonder groen gelukkig. Bedankt Gemeente!

Fred Ottenhof

Lees vorig bericht

Aalsmeer telt 260 elektrische personenauto’s

Lees volgend bericht

Sportdag voor jonge mantelzorgers


2 Reacties

  • Beste Fred,
    Niemand in Aalsmeer kan dit beter verwoorden. Dit geldt niet alleen voor dit parkje maar voor vele projecten van de gemeente. Ze zijn alleen maar blij als je op ze stemt maar daarna moet je bekende ….houden. Lastige burger of negatieveling heet dat dan.

  • Beste Fred, geweldig opgeschreven!!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *