Lezerspost: ‘Jeugd heeft de toekomst, maar in Aalsmeer?’

Ingezonden. ‘De toekomst van onze jeugd staat op het spel in Aalsmeer. Het schrijnende tekort aan betaalbare woningen drijft onze Aalsmeerse jongeren de gemeente uit. Het is van groot belang dat we als gemeente de belangen van onze jongeren serieus nemen. Hiervoor hebben de Partij van de Arbeid en GroenLinks een motie ingediend voor de realisatie van 500 betaalbare woningen in Aalsmeer.

Dit initiatief biedt de kans om het woningtekort aan te pakken en woningen te bouwen voor onze jongeren in hun eigen Aalsmeer! De huidige woningmarkt in Aalsmeer zorgt voor enorme uitdagingen voor jongeren. Het nijpende tekort aan betaalbare woningen is een groot probleem voor jonge mensen die hun plek willen vinden in Aalsmeer.

Beide partijen hebben in hun verkiezingsprogramma’s de noodzaak benadrukt om meer woningen te realiseren, met name voor jongeren. De PvdA heeft altijd de belangen van mensen met een smallere beurs en jongeren hoog in het vaandel gedragen, terwijl GroenLinks bekendstaat om haar inzet voor een duurzame en inclusieve samenleving. Samen hebben zij zich ingespannen om jongerenhuisvesting in Aalsmeer te bevorderen.

Verkiezingsbeloften
Het is echter verontrustend dat andere partijen, zoals het CDA, D66 en de VVD, de motie hebben verworpen. Ondanks hun verkiezingsbeloften om het woningtekort aan te pakken, lijkt hun tegenstemmen te getuigen van een gebrek aan daadkracht en betrokkenheid bij het woonprobleem van jongeren. Het nakomen van verkiezingsbeloften door politieke partijen en hun inzet voor de toekomst van onze jongeren zijn van cruciaal belang. Het realiseren van 500 betaalbare woningen in Aalsmeer is geen luxe, maar een absolute noodzaak. Het zal niet alleen jongeren helpen om een stabiele plek te vinden, maar het zal ook bijdragen aan een levendige en diverse gemeenschap.

Laten we als Aalsmeerse gemeenschap samenwerken om dit doel te bereiken. Het is van groot belang dat het college van burgemeester en wethouders middelen en capaciteit vrijmaakt voor een grondig plan van aanpak voor woningbouw. Nu is het moment aangebroken voor daadwerkelijke actie, waarbij we laten zien dat verkiezingsbeloften ook na de verkiezingen hun waarde behouden.’

PvdA Aalsmeer

 

4 reacties

  1. @Desiree; als president Timmermans straks de scepter zwaait, zal alles goedkomen…

  2. Het seringenpark is geen monument met de kleine oude gedateerde huisjes. Zet er wat knaps neer! Zodat er meer jongeren kunnen wonen.
    Zet er desnoods 3 laagbouw flats neer met 3 kamers ipv 2. Mijn kinderen hebben geen idee waar ze heen moeten zodra ze na 5 jaar uit hun jongerenwoning moeten?? Teruf naar huis op je 26Ste????

    Er is ruimte zat hier en daar. De gemeente jaagt zijn eigen mensen weg

  3. Oud-minister Ronald Plasterk (PvdA) vandaag: “D66 ongekend gemeen en onbetrouwbaar”

  4. Het is verbazingwekkend dat D66 mede de bouw blokkeerd van betaalbare nieuwbouw en een tweede supermarkt in Kudelstaart. Mijns inziens een verkeerde keuze. Luister a.u.b. naar wat plaatsgenoten al een aantal malen hebben gevraagd, en waar ook ruimte voor is. En laat je oren niet hangen naar ouwe politiek en de plaatselijke middenstand.
    .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin