‘Gerrit Buskermolen verdient ook straatnaam’

Het gaat en ging mij helemaal niet om Jan Lunenburg, als hij veel voor Aalsmeer gedaan heeft vind ik het terecht dat er iets naar hem vernoemd wordt. Geen enkel probleem. Ik ken hem inderdaad niet wat natuurlijk niets zegt over hem.

Waar het mij om gaat is dat ik vind dat Kudelstaarters die in het verleden veel voor Kudelstaart gedaan hebben, herdacht zouden moeten worden in bijvoorbeeld een straatnaam zoals het Ad Verschuerenplein

En dan noem ik bijvoorbeeld Dirk van Kleef, Kees Nieuwendijk, Pastoor van Dijk of meester Zwarthoed om maar wat te noemen.

In Calslagen waar nu dus de Jan Lunenburg Oever gaat komen, was het ideaal geweest om daar Gerrit Buskermolen te vernoemen daar waar hij vlak bij gewoond en gewerkt heeft. Een man die 16 jaar rond de oorlogsjaren in de gemeenteraad van Aalsmeer heeft gezeten, 27 jaar voorzitter van het proefstation Aalsmeer was, 16 jaar commissaris van de CAV, 10 jaar bestuurslid Tuinbouwbank en 30 jaar in het crisiscommité zat.

Daarbij was hij 22 jaar voorzitter van het bloemencorso, 43 jaar voorzitter ijsclub VZOD, 10 jaar voorzitter fanfare "Laus Deo"en 60 jaar lid van kerkkoor "Cum Ecclesia"

Jammer, gemiste kans van de straatnaamcommissie en een gemiste kans om iemand te eren die zoveel voor ons dorp Kudelstaart gedaan heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin