Zwarte Tulp gelanceerd in Arendshoeve

Een zwarte tulp stond centraal in de eergisteren gepresenteerde eerste Nederlandstalige filmserie Zwarte Tulp van de online streamingdienst Videoland van RTL. Een betere locatie dan de groene ambiance bij Jacob van Zijverden in de Arendshoeve bij Aalsmeer had men hiervoor niet kunnen kiezen.

De cast, een groep bekende Nederlandse acteurs en actrices, vergaapte zich aan het groen en de bloemen in de Rijsenhoutse kassen.

Tulpenmanie
De tulp. Al eeuwen geleden speelde dit bolgewas een belangrijke rol in de vaderlandse geschiedenis. Prijzen waarvoor men een grachtenhuis kon kopen, werden neergeteld voor de Tulipa en toen in 1637 de gekte, later bekend als Tulpenmanie, helemaal toesloeg, haalde dit de wereldpers.

Ook nu staat de tulp centraal in de 12-delige serie, die Videoland sinds maandagmiddag aanbiedt. In de eigen huiskamer kan men de bizarre belevenissen van de twee families Kester en Vonk in de Bollenstreek volgen, tegen betaling.

Nieuwe wereld
De première werd bijgewoond door veel pers, de producent, de regisseurs, de schrijvers en de complete cast die die middag de complete eerste aflevering kregen voorgeschoteld. Voor aanvang maakten de acteurs gebruik van het bezichtigen van de bijzondere kassen van de oud-Aalsmeerse kweker Jacob van Zijverden. Voor onder anderen Huub Stapel, Anna Drijver, Linda van Dijck, Marcel Musters en de andere spelers ging een 'groene' wereld open. Zij bekenden unaniem dat ze in een dergelijke groene omgeving nooit eerder een première hadden meegemaakt.
 
Bollenstreek
De opnamen voor de serie hadden plaatsgevonden in bollenbedrijven in Hillegom en Lisse. Voor vakgenoten uit de bollen- en bloemensector is het bijna een must de serie te bekijken. Het is een  mengeling van fantasie en werkelijkheid. Mooie plaatjes van de bollenstreek, voor velen ongetwijfeld herkenbaar, wisselen af met intriges, hier en daar wat seks, en een tikkeltje geweld. Dit alles speelt zich af rondom de zwarte tulp en de pogingen van de twee bollenfamilies om een puur zwart exemplaar te kunnen kweken en op de markt te zetten.

Leni Paul

Foto's: (boven) het moment van de lancering door de gezamenlijke cast; (portretten) Huub Stapel en Marcel Musters. (foto's Jacob van Zijverden)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel