Week van de Amateurkunst morgen van start

Op de openingsdag van de Week van de Amateurkunst zaterdag 30 mei organiseert het Cultuurpunt Aalsmeer een amateurmanifestatie in en rond het gemeentehuis. Thema is: De kleine artiest voor een groot publiek!

Er zijn optredens van onder meer Aalsmeerse koren en deelnemers van de jaarcursus muziek van het cultuurpunt. De groep Maandagschilders schildert ter plekke en de deelnemers tonen eigen werk. De Werkschuit verzorgt workshops en er is een informatiemarkt waar amateurverenigingen en culturele organisaties zich presenteren.

Jeugdactiviteiten
Voor de jeugd is er een culturele speurtocht door het centrum, vanaf de kraam van het cultuurpunt op het Driekolommenplein. Hoogtepunt van de jeugdactiviteiten volgens de organisatie is een kleurwedstrijd op het Molenplein, waar kinderen aan de slag kunnen met stoepkrijt. Tijdstip: van 13.00 tot 15.00 uur. Er is een kundige jury met Dea Kraan en Janna van Zon, die de winnaar aanwijst; die ontvangt een “leuke culturele prijs”.

Ondernemersorganisatie Meer Aalsmeer doet zaterdag eveneens van zich spreken. In twintig winkeletalages in de feestelijk aangeklede Zijdstraat is werk te zien van amateurkunstenaars en culturele verenigingen. En er is straattheater.

Opening bij gemeentehuis
De opening van de amateurmanifestatie wordt om 13.00 uur bij het gemeentehuis verricht door wethouder Gertjan van der Hoeven van cultuur. Ter afsluiting van de dag, om 16.15 uur, is er een optreden van een gelegenheidsorkest, samengesteld uit leden van lokale (en regionale) muziekverenigingen, die vanaf de ochtend het uit te voeren programma gaan instuderen.

Inschrijven voor de kleurwedstrijd kan op de dag zelf van 12.30 tot 13.00 uur of vooraf door de mailen naar het cultuurpunt. Deelname is gratis. De organisatie adviseert te reserveren, omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen is.

2 reacties

  1. Met heel veel creatieve zin, geef ik mijn steun aan dit geweldige initiatief. Kom kijken naar ons kunstenaarswerk. Zelf hang ik ,gastvrij, bij Ab Muller en Ed Kriek. Voor Jiska een dikke pluim!!!

  2. Han, kan het ter rectificatie: Maandagschilders schrijf je als volgend: Maandag Schilders. De deelnemers noem je kunstenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel