Veteranen verwend door Folkzangeres Lynne Hanson

Door: Leni Paul. Een gouden greep van het Aalsmeerse Comité 4 en 5 mei om afgelopen vrijdagavond in de bovenzaal van De Oude Veiling een feestelijke bijeenkomst te organiseren. Het muzikale feest was met name bestemd voor de groep Aalsmeerse veteranen en zo was deze groep dan ook ruim vertegenwoordigd.

Ulla Eurich, voorzitter van het comité 4 en 5 mei Aalsmeer toonde zich verheugd over de flinke opkomst en de belangstelling van de oud-strijders. Het op gevorderde leeftijd zijnde publiek was bereid zich te laten verrasssen. En een verrassing werd het: de goedlachse Canadese zangeres Lynne Hanson en haar twee mede-muzikanten (‘The Good Intentions’) kregen vanaf de eerste noten die de volle bovenzaal in werden geslingerd, direct in haar ban. Dankzij de inzet van de onvermoeibare en enthousiaste Pieter Groenveld, gespecialiseerd in het vinden van muzikanten van onder meer ‘blue grass’, kreeg het gezelschap de voor velen onbekende nummers over zich heen gestrooid,

Tempo Doeloe
De genodigde veteranen hadden zich in het verleden ingezet ‘voor het vaderland’, doorgaans in gebieden in het verre oosten. Wellicht zouden ze zich die avond meer thuis hebben gevoeld bij tempo doeloe-achtige klanken uit de ‘Oost’, wat niet wegnam dat de muziek van singer songwriter Hanson met nummers als Icecream in November, Hundred Mile Wind en andere enthousiast gebrachte nummers de zaal voortdurend in haar ban had.

Foto’s Arjen Vos

Eén reactie

  1. De eer voor dit geslaagde concert komt geheel toe aan Pieter Groenveld die er opnieuw in slaagde een geweldige band met internationale allure naar Aalsmeer te halen. Dat getuigt van smaak en lef! Het concert was een mooie aanvulling op het programma van Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer in de bevrijdingsweek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin