Vacature: ‘Dorpsdichter Gemeente Aalsmeer’

Wie wordt de opvolger van Jan Daalman? (Foto archief AV/Jaap Maars)

(Gemeentelijk persbericht) Gemeente Aalsmeer is op zoek naar een officiële gemeentelijke dorpsdichter, die voor de komende drie jaar namens Aalsmeer en Kudelstaart gedichten voordraagt. Er wordt gezocht naar een creatieve geest met een groot hart voor poëzie, Aalsmeer én Kudelstaart.

De dorpsdichter schrijft in ieder geval één keer per maand een gedicht over Aalsmeer en/of Kudelstaart. Dit kan zijn over gebeurtenissen en ontwikkelingen – lokaal, in Nederland of in de wereld – die de Aalsmeerse samenleving raken en op een poëtische manier aandacht verdienen. Deze gedichten draagt de dichter voor bij bijzondere gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwjaarsreceptie, bijzondere evenementen of openingen.

Opvolger Jan Daalman
Ben jij de creatieve geest die we zoeken? Heb jij naast een passie voor poëzie een goede performance en ben je woonachtig in gemeente Aalsmeer? Kun jij gemiddeld één keer per maand een gedicht uitbrengen en ben je bereid om bij belangrijke gelegenheden op te treden? Dan zijn wij ook op zoek naar jou. Wellicht volg jij dan Jan Daalman op die de afgelopen vier jaar de rol van dorpsdichter met verve vervulde.

Aanmelden
Tot uiterlijk 31 december 2023 kun je je aanmelden voor deze bijzondere positie door twee gedichten in te zenden waarvan in ieder geval één een link heeft met Aalsmeer en/of Kudelstaart. Uit alle inzendingen zal een selectie worden gemaakt van veelbelovende dichters. Die gaan meedoen aan de verkiezingsavond op 25 januari 2024, tijdens de viering van de Nationale Gedichtendag. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je aanmelding naar lisanne.van.der.pal@aalsmeer.nl. Ook voor vragen of meer informatie kan gemaild worden naar dit adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin