Toneelvereniging Kudelstaart weer op zijn best

Door: Leni Paul. Corona gooide overal veel roet in het eten en noodgedwongen werden daardoor de afgelopen jaren veel evenementen afgeblazen. Zo nam ook toneelvereniging Kudelstaart gas terug. Maar… de leden van deze enthousiaste vereniging waren afgelopen weekend weer op hun best en toonden enthousiast hun ‘toneelkunsten’ voor uitverkochte zalen. De voorstelling die aanvankelijk in november gepland stond kon eindelijk worden gespeeld.

TVK had gekozen voor een toneelstuk uit de categorie ‘luchtige niemendalletjes’, te weten het uit drie delen bestaande ‘Plaza Suite 719’ van Neil Simon. Simon was de succesvolle Amerikaanse toneelschrijver (1927-2018) die in veel landen vooral succes boekte met het vrolijke stuk wat TVK in het Dorpshuis op de planken bracht en waarbij het publiek intens meeleefde met de gebeurtenissen die zich afspeelden in kamer 719 van het sjieke, hier genoemde Amstelhotel.

Liesbeth Zeldenthuis en Jitse Krenn in de eerste akte

Andere bedoelingen
Drie scènes: voor het ene paar was de kamer de bruidssuite met zoete herinneringen die, zoals was te verwachten, een avond werd die na vele jaren toch minder ‘sweet’ uitviel. In het tweede deel ging het in dezelfde kamer om een bezoek tussen een vriend en zijn vriendin waarbij eerstgenoemde duidelijk andere bedoelingen had met dit bezoek dan de goed willende ‘zij’ die na enkele wijntjes zich liet meeslepen door de te enthousiaste ‘hij’.

Het laatste deel toonde een gecompliceerde huwelijksvoltrekking met veel misverstanden en een wat halstarrige bruid. De bezoekers kregen in ieder geval een zorgeloze, hilarische avond waarvan de toneelspelers en speelsters zelf ook duidelijk volop genoten. Alle spelers waren rolvast en droegen enthousiast hun steentje bij waarbij we toch speciaal onze voormalige dorpsdichter Marcel Harting zouden willen noemen die zeker als kelner een levensechte figuur op de planken zette. Een genoeglijke avond met een goede sfeer.

Komende zaterdag wordt het stuk voor de derde en laatste maal gespeeld.

Foto’s Arjen Vos

 

Eén reactie

  1. Mooi stukje tekst over een inderdaad heerlijk avondje uit in ons eigen dorpshuis! Aanrader voor iedereen die wel toe is aan een ongecompliceerd avondje uit! Succes spelers en crew komende zaterdag met de laatste voorstelling!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin