Stemmen op kunst

Nog tot 15 augustus kan iedereen stemmen op de kunstwerken van de Amazing Amateurs in het Oude Raadhuis. Op de laatste dag van deze expositie, zondag 16 augustus om 16.00 uur, worden de prijzen uitgereikt van de publieksjury, maar ook de vakjury zal de kunstwerken beoordelen.

De expositie, die alweer voor de vierde keer is georganiseerd, bestaat uit 65 lokale kunstenaars en er hangen 165 verschillende kunstwerken. Keuze genoeg. Voor Raadhuis-suppoost Fanny Boomhouwer is het Breiende Schaapje van Carolien Horich favoriet. En Corry Aarsen vindt de aquarel met Paddenstoelen van Greet van Beest-Dijkman de mooiste.

Amateurkunstenaars
De wanden van de lokale galerie hebben nog nooit zo vol met kunst gehangen, gemaakt door amateurkunstenaars uit de regio. Werk van enthousiaste mensen die in hun vrije tijd, boetseren, beeldhouwen, schilderen of fotograferen.

De vakjury zal de ingebrachte kunstwerken beoordelen op basis van vier criteria. Er wordt gekeken naar kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De publieksjury gaat daarnaast ook een top drie kiezen en welke criteria daar een rol gaan spelen is elke editie weer verrassend.

Vrijwilligers
De suppoosten Fanny en Corrie maken deel uit van een grote groep suppoosten. Allemaal vrijwilligers die er samen voor zorgen dat het Oude Raadhuis vier dagen per week open is in de middaguren. Deze dames werken twee keer per zes weken en zijn respectievelijk alweer vier en twee jaar vrijwilliger.

Ze hopen dat veel mensen hun stem gaan uitbrengen in het Oude Raadhuis, aan de Dorpsstraat 9. De openingstijden zijn van donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Foto's: Een greep uit de kunstwerken uit de expositie van de Amazing Amateurs en vorig jaar kreeg Willemien Kriebel de meeste stemmen (foto archief AV)

Eén reactie

  1. Stemmen op kunst. Wat een onzin! Waarom moet er altijd iets het mooiste, of beste zijn? Je vindt het mooi of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel