Sprankelend jubileumconcert Con Amore

Door Leni Paul. Terwijl buiten de stralende lentezon ons trachtte te verleiden tot een fikse wandeling of een fietstocht langs de Westeinderplassen, kozen we voor de Open Hof Kerk waar zondagmiddag het jubileumconcert van het 65-jarige Aalsmeers Mannenkoor Con Amore plaatsvond. Onder grote belangstelling werd in een wervelend tempo het programma voor de goed gevulde zaal gepresenteerd.

Het jubileumconcert bevatte voor elke bezoeker wat wils. Zoals dirigent Theo van der Hoorn in een recent gehouden interview met AalsmeerVandaag had aangegeven zou ook deze middag weer een selectie uit oude en nieuwe muziek worden gekozen. En daar waren dirigent en koor goed in geslaagd.

Succesnummer
Wethouder van cultuur Willem Kikkert had de eer het welkomstwoord te spreken. ”U viert het 65-jarig bestaan en spiritueel gezien staat het getal 65 voor energie,” aldus Kikkert die het te prijzen vond dat koorleden met elkaar plezier beleven aan zingen. Kikkert is cultuur niet vreemd: hij heeft een aangename geschoolde zangstem en droeg daadwerkelijk zijn steentje bij toen het koor losbarstte in het bekende Zwölf Râubere, vaak een succesnummer in het repertoire van mannenkoren. Het ongekende zangtalent van de wethouder cultuur was een verrassing voor veel aanwezigen.

Telefoon
En toen was het muzikale woord aan Theo van der Hoorn en zijn mannen. Er was voor een originele aanpak gekozen want wie is niet verbaasd als juist voor het losbarsten in gezang er een luide telefoon op het podium afgaat en een stem uit het niets de bezoekers confronteert met het 65-jarig verleden van het koor, en hoogtepunten uit de geschiedenis met de zaal deelt? Een originele vondst, deze voice-over van Jan Scherrenberg.

Zoals gebruikelijk had Con Amore, sinds 1987 geleid door Theo van der Hoorn, gekozen voor een afwisselend programma dat varieerde van de al genoemde Twaal Rovers tot de Ambrosianischer Lobgesang en het meeslepende oeuvre van Andrew Lloyd Webber. Ook het overbekende Edelweisz uit de Sound of Music ontbrak niet.

Meer jeugdige mannen
Kortom, het werd een heerlijke middag waarbij we vurig hopen dat de wens van Con Amore: meer jeugdige mannen/leden er bij, in vervulling mag gaan. Wellicht ijdele hoop, want ook in het publiek zagen we deze middag weinig jeugd.

Con Amore deed het deze middag met liefde. De vereniging kan in ieder geval tevreden terugkijken op dit goed geslaagde optreden. Rest nog te vermelden dat terecht aan het eind van de middag bariton Ronald Willemsen veel applaus kreeg evenals Oksana Polman en Willem de Vries, respectievelijk verantwoordelijk voor hun bijdrage aan vleugel en percussie. En bloemen en een warm applaus uiteraard voor dirigent en zijn echtgenote.

(Foto’s Hans van Kessel)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin