Soundsation maakt belofte waar

Er werd een sensatie beloofd en die sensatie kwam er. Twee avonden lang zong, danste en acteerde popkoor Soundsation de sterren van de hemel in een meer dan uitverkochte Spil in Kudelstaart. In een tot theater omgebouwde kerkzaal, werd het publiek vermaakt met bekende nummers uit maar liefst vijf musicals. Behalve The Lion King, Les Miserables, Grease en Joseph was daar ook nog een toegift in de vorm van Hair. Een waardige afsluiting van een fantastische avond.

Het publiek had er duidelijk zin in. Al ruim voor aanvang liep de zaal vol met verwachtingsvolle gasten. Met ruim 300 mensen per avond was het spektakel stijf uitverkocht. Als er geen kerkdienst was geweest op zondag, zou een matinee ongetwijfeld ook een volle zaal hebben getrokken.

Geen handige keuze
Het opwarmertje in de vorm van een djembéduo stak helaas wat schril af tegen de show die volgde. De twee trommelaars hadden ongetwijfeld goede bedoelingen maar kregen de zaal ook tijdens het changementje niet echt mee. Geen handige keuze, dit intermezzo. Maar dat was snel vergeten bij de verschijning van het koor in verschillende gedaantes. De voorstelling begon al meteen met een klassieker: 'Circle of Life'. Vanuit de spelonken van de zaal kwamen de koorleden het podium opgestapt, origineel uitgedost in safari-outfits. 
Beelden uit de The Lion King werden op de achterwand geprojecteerd waardoor het hele plaatje nog indringender binnen kwam.

Uitstekend
Wie zich ondertussen afvroeg of anderhalf jaar voorbereiding niet een tikkie overdreven was geweest voor slechts twee avondjes theater, ging steeds beter begrijpen wat een tijd en moeite deze show gekost moeten hebben. Met Les Miserables was niet bepaald voor de makkelijkste liederen gekozen maar de solisten en het koor vertolkten het uitstekend. Anders dan The Lion King werd nu wél in het Nederlands gezongen. Dat de achtergronden van de musical nog even werden uitgelegd was fijn. Al blijft het een ingewikkeld verhaal. 

Geen eer te behalen
In de pauze hadden de 65 zangers en zangeressen zich opnieuw verkleed. Het was tijd voor Grease. Bij de meeste mannelijke leden van het koor, viel er voor de afdeling kap en grime geen eer te behalen. Veel te weinig haren voor een vetkuif. En de strakke leren broeken waren voor sommige net iets té nauw. Gelukkig voor hen werd de aandacht van hun fysiek afgeleid door zes dynamische danseressen van Blackbird Dance Centre die in patticoat en spijkerbroek gehuld de show stalen. Dat deed ook dirigente Irma Zethof die achterin de zaal 'helemaal los' leek te gaan in haar pogingen het koor van goede informatie te voorzien. Haar zo gedreven bezig te zien was eveneens een boeiend schouwspel. 

Klucht
Het hoogtepunt was de minimusical van Joseph waarin de koorleden aantoonden behalve over zangstemmen ook over het nodige acteertalent te beschikken. Het was wel even wennen aan de karakters maar al snel werd duidelijk dat we het niet al te serieus moesten nemen. De koorleden zijn ook de jongsten niet meer en om hen een jeugdige Jozef en verleidelijke mevrouw Potifar te laten spelen, had een tamelijk kolderieke uitwerking waarmee de musical in een soort klucht veranderde.

De vermakelijke avond werd afgerond met de laatste verkleedpartij voor Hair. Een heerlijke afsluiting van een heerlijk avondje waarover nog lang nagesproken zal worden. 

Tekst Arjen Vos, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Schoonmaakbedrijf De Vries

(advertentie)

2 reacties

  1. Mijn echtgenote en ik, wij hebben genoten !
    Fijne paasdagen gewenst .

  2. Jullie hebben het fantastisch gedaan allemaal, we hebben genoten! Ik vond het jammer dat ik niet mee heb gedaan, maar als je 4x mist dat is een beetje teveel van het goede! En het moet er natuurlijk top uitzien! Volgende keer ben ik weer van de partij dan is het vast niet in Maart! Dan ben ik er haast nooit! We gaan er nu weer volop tegenaan! Fijne Paasdagen allemaal met een beetje zon! Groetjes Wil J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin