Soundsation Express swingt als een trein

Door Leni Paul. Wie zich verdiept in het muziek- en verenigingsleven van Aalsmeer ontdekt al snel dat we ons in deze gemeente altijd op grote schaal hebben bezig gehouden met muziek in de ruimste zin van het woord en op divers gebied. Meerdere verenigingen legden in de afgelopen jaren helaas het loodje maar gelukkig kwamen er nieuwe initiatieven en groepen en zo beschikt Aalsmeer evengoed over een flink aantal muziekverenigingen waarop we trots mogen zijn. Een daarvan is Soundsation dat afgelopen vrijdag en zaterdag twee uitverkochte uitvoeringen gaf in de Oosterkerk.

Soundsation, een enthousiaste club van zo’n 50 zangers en zangeressen, dertien jaar geleden opgericht en niet meer weg te denken uit het Aalsmeerse muzikale landschap, verzorgde twee heerlijke, sprankelende avonden. Op originele wijze werd de zaal muzikaal meegesleept: wij, de bezoekers  stapten in de imaginaire trein; de Soundsation Express. De plaatsen van bestemming werden ons via een welluidende stem aangekondigd en zo reden we samen met het koor en onder leiding van dirigente Greetje de Haan figuurlijk de wereld door.

Afwisseling
Geen moment van verveling, wat een zang op hoog niveau en wat een enthousiasme. Soundsation swingde als een trein. Wethouder Kikkert, zelf niet onbekend met zang, mocht de avond openen en nadat de voorzitter nog enkele welkomstwoorden had gesproken werden we figuurlijk meegenomen van hoogtepunt naar hoogtepunt. Tina Turner, Adele, Suzan en Freek, Metallica, The Beatles en nog veel meer genres en artiesten passeerden deze avond de revue. Met afwisseling, vaart en uitstekende zang maakte het popkoor er een feestelijke avond van. Vrolijke klanken die ons even de huidige boze buitenwereld deden vergeten. Er waren fraaie beelden te zien en dankzij Dick Piet, onze Aalsmeerse specialist van oude films, werden we ook nog getrakteerd op nostalgische plaatjes. Passend bij deze vocale aubade was de temperamentvolle presentatie van de leden van Dansschool Pleunie.

Wie vrijdag of zaterdag werd ‘aangestoken’ door het enthousiaste koor en graag eens zou willen meezingen met Soundsation krijgt daartoe de gelegenheid op 7 november als in The Beach een meezingavond wordt georganiseerd.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Nieuw Ondernemend Aalsmeer)

 

2 reacties

  1. Ondanks veel oefenen en vele keren omkleden zijn we toch tot een prachtig concert gekomen. Iedereen heeft er van genoten. En alle zangers en zangeressen helemaal. We zullen dit concert nooit meer vergeten. Zingen maakt je blij, ik geniet er elke week weer van.

  2. Het was een geweldige avond. Het was veel werk, maar super leuk om mee te maken.
    Ik wil iedereen bedanken die is komen kijken.
    Want daar doen we het ook voor. TOP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin