Smaak van Aalsmeer in klei gebakken

Komend weekend neemt De Kunstploeg deel met een community-kunstwerk waarvoor 250 lievelingsmaaltijden zijn gekleid en geschilderd door een bonte mix van deelnemers. Net als vorige jaren is de oude boomgaard bij het atelier van beeldend kunstenaar Karin Borgman de plek van handeling. De maaltijd, uitgestald op een 60 meter lange tafel, wordt zaterdag om 14.00 uur officieel tot community-kunstwerk verklaard door wethouder van kunst en cultuur Gertjan van der Hoeven.
 
Met het bij elkaar brengen van al deze verschillende lievelingsmaaltijden laat De Kunstploeg zien wat op dit moment de smaak van Aalsmeer is. Het is volgens De Kusntploeg duidelijk dat die heel divers is. “Het gaat van ‘haute cuisine’ of een simpel stukje pizza naar oerdegelijke Hollandse pot tot en met toetjes om in te bijten en schalen met bonbons die zo realistisch zijn dat je er nauwelijks af kan blijven. De tafels worden bekleed met chique linnen om de borden zo goed mogelijk te laten uitkomen,” laten de initiatiefnemers weten.
 
Diversiteit
Net zo divers als al dat lievelingseten is het deelnemersveld. Naast de zogenaamde ‘Vrije Kleiers’, die gewoon op zichzelf iets fraais hebben gebakken, hebben er vriendinnengroepen meegedaan, mensen van Ons Tweede Thuis, kinderen van de basisscholen De Graankorrel, De Jozefschool en De Hoeksteen. De oudste deelnemer is 90 en de jongste vijf jaar. Deelnemers komen bijvoorbeeld ook uit de creativiteitsgroepen van het Zorgcentrum.
 
De Kunstploeg was zeer vereerd met de deelname van 25 vluchtelingjongeren waardoor de diversiteit in cultuur en smaak alleen maar toenam. Een van de belangrijkste doelstellingen van De Kunstploeg om mensen dwars door de generaties heen met elkaar te verbinden is volgens de bedenkers van het project meer dan geslaagd.
 
Gewoon Doen
Het bord spaghetti, de favoriete maaltijd van de wethouder, is de enige bestelling die De Kunstploeg zelf heeft gemaakt. Met het plaatsen van het bord zal Van der Hoeven de opening verrichten. De koffie, thee en de appeltaart wordt dit jaar voor het eerst verzorgd door ‘Gewoon Doen’ van Ons Tweede Thuis. Gewoon Doen heeft een horeca-afdeling en een timmerwerkplaats. Het terras van De Kunstploeg staat deze keer dan ook vol met meubels gemaakt door de mensen van Gewoon Doen.
 
Het gehele project is mogelijk gemakt door KCA, de gemeente Aalsmeer en door de firma Levarht. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken op locatie 4 van de Kunstroute, Uiterweg 185.
 
Klik voor het complete programma van de Kunstroute op de advertentie hieronder.
 
Foto's De Kunstploeg
 
(advertentie)

Eén reactie

  1. KNEEDBAAR IS DE ZIEL
    DOORDRENKT MET LIEFDE
    ZO GEVEN WIJ VORM
    AAN ONS INNERLIJK BESTAAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel