Samen Eén in touw voor poëtische kinderkunstroute

De Kunstploeg gaat samen met de groepen zes en zeven van OBS Samen Eén een kinderkunstroute door het centrum van Aalsmeer bedenken en maken. De route langs zes locaties is te lopen op zaterdag 18 mei en kent een officieel startmoment om 13.00 uur bij de Weteringsloot. 

Het project De Poëzie van het Dorp en de Kinderkunstroute is een community kunstwerk in het hart van het Dorp. 48 Leerlingen uit de groepen zes en zeven hebben plekken in kaart gebracht die zij bijzonder vinden in de wijk en daar gedichten en tekeningen over gemaakt. Ook is een aantal bewoners van het Zorgcentrum benaderd om wat te schrijven. Er is een dichtbundeltje over gemaakt dat de basis vormt voor de Kinderkunstroute. 

Tijdens de route presenteren de leerlingen hun kijk op de wijk. Dat kinderen anders kijken dan volwassenen wordt hier nog eens benadrukt. Plekken waar natuur, water en zonlicht een hoofdrol spelen doen er voor kinderen erg veel toe, zo blijkt uit de gedichten.

Stokkeland meest bijzondere plek
Uit de twaalf gedichten die zijn gemaakt heeft de Kunstploeg zes locaties gekozen. Voor elk van die locaties wordt een speciaal kunstwerk gemaakt. Op elke locatie draagt een van de kinderen het betreffende gedicht voor. Daarnaast is een door de kinderen en de Kunstploeg gemaakt kunstwerk te zien. De route voert de mensen langs onder meer de Helling, het Praamplein, De Historische Tuin het Stokkeland dat door veel kinderen werd aangewezen als meest bijzondere plek in het centrum van Aalsmeer.

De Kinderkunstroute is mogelijk gemaakt door de gemeente Aalsmeer, de Rabobank en de Stichting Leefomgeving Schiphol. Het plan is om uiteindelijk op basis van de ontwerpen van de kunstwerken voor de zes locaties een permanent kunstwerk te maken in de buurt van de school.

Afbeelding De Kunstploeg

(advertentie)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin