Recordaantal bezoekers zonovergoten Kunstroute

Het werd een stralend weekend en de voor de 22e keer gehouden Kunstroute werd weer een groot succes met een recordaantal bezoekers. Van de fotocollages van onze fotograaf spatten de verscheidenheid en het plezier van bezoekers en deelnemers duidelijk af. Hierbij een overzicht van de diverse locaties en het gevarieerde aanbod dat er werd getoond.

Kunstroutes, kunstmarkten, art fairs, kunstbeurzen, er zijn er tientallen in ons land en om je dan nog te onderscheiden valt niet mee. Toch kregen de aanwezigen bij de opening van de 22e Kunstroute afgelopen zaterdag in de tot Kunsthal omgetoverde loods bij gastheer Otto even het gevoel van: toch wel heel bijzonder. Hartje Uiterweg en dan ben je ineens omgeven door diverse uitingen van kunst en word je ondergedompeld in de professionele zang van Greta Holtrop en haar mannen, die je meenemen in de boogie woogie en de blues op de swingende Route 66.

Over kunst valt niet te twisten
“En dat allemaal zo maar op de Buurt” zei me een hoogbejaarde Buurter, die me nog influisterde “met die kunst niet zoveel te hebben”. Kunstgevoel of niet, er was dit weekend, om clichés te gebruiken, voor elk wat wils  en de thuisblijvers hadden ongelijk.

Er valt over kunst niet te twisten en toch wordt daarover juist veel getwist. Houdt de een van het zigeunerjongetje met de traan, de ander valt stil bij een donker vlak met drie stippen, ondertiteld met “zieke grootmoeder”. En zo was er ook dit jaar op de Kunstroute weer van alles waarover je je kon verbazen, ontroerd worden of enthousiast raken.

In de bloemetjes gezet
Wethouder Wilma Alink met onder meer cultuur in haar portefeuille prees in haar openingswoord de inzet van onder andere de vele vrijwilligers, het bestuur van KCA, de werkgroepen en niet te vergeten Cees en Ariënne Otto die ieder jaar weer hun prachtige loods beschikbaar stelden. Terecht werd het echtpaar dan ook in de bloemetjes gezet!

“De Kunstroute laat zien waar Aalsmeer groot in is” besloot een enthousiaste Alink haar speech, die tenslotte nog de betekenisvolle aansporing gaf om “het met elkaar goed te hebben en groot te zijn”.

Ongelijk
Tineke Vredenburg had, dit jaar voor het eerst in KCA-kringen beland, de eervolle taak als ladyspeaker de diverse onderdelen aan te kondigen en te becommentariëren, wat haar professioneel goed afging. Zo mocht ze in de middag het French Connection Project presenteren waar Yolande Meyer de aanwezigen met haar in perfect Frans gezongen chansons de zaal wist mee te slepen.

Vanaf bijna het einde van de Uiterweg tot ver in Aalsmeer/Oost was er op diverse locaties een ruim aanbod en hadden, om maar opnieuw het cliché te gebruiken, de thuisblijvers hadden ongelijk.

Ontroerend
Wat we niet hadden willen missen was het optreden van de jeugdige muzikantjes Wietze de Nooij en  Elin van Vliet, resp.10 en 9 jaar die op de Historische Tuin de bezoekers wisten te ontroeren met hun blokfluit/vioolmuziek. En dan belandde je hartje dorp vanzelf aan de overkant van het Praamplein op de locatie van Karin Eveleens waar het werk van kunstenaars Huib van den Broek en Stefan Postol te zien was. Ook de komende weken zijn de werken van deze bijzondere beroepskunstenaars er nog nog te bewonderen.

Geografisch blies ook Aalsmeer/Oost haar partijtje mee en konden de bezoekers tevens op diverse locaties in Aalsmeer (Flower Art Museum, Oude Veiling, De Watertoren en de Kunstkas) kennismaken met diverse kunstuitingen en zelfs deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten.

Kortom, een stralend zonnig weekend waarop bezoekers en organisatoren tevreden kunnen terugkijken.

Tekst: Leni Paul Foto's Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van Eveleens)

(advertentie)

2 reacties

 1. Ode aan het geschreven woord

  Verscheidenheid, voor elk wat wils
  twisten over kunst
  ‘in the eye of the beholder’
  punt.

  Bij opening zijn eigen (PT, ook dichter) gezien
  waar the behoeder weinig anderen ziet?

  AV geef mij waarom
  in de lommerrijke rechthoek (BKK)
  het dichterlijk samenspel
  met het verleden elk jaar
  ongezien en onbeschreven
  blijft.

 2. Altijd leuk om mijn eigen te zien. Ik blijk belangstelling voor kunst te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin