Pelgrimspad wordt kunstroute

(Bevat filmpje) Stel dat je besluit om 466 kilometer te gaan wandelen. Van Amsterdam naar Wezet in België. Dan is het toch plezierig om onderweg verblijd te worden met iets artistieks. De tien kilometer van het Pelgrimspad door Aalsmeer is sinds sinds dit weekend opgevrolijkt met een vijftal opvallende kunstwerken. Electriciteitskasten als lege doeken die dankbaar ingekleurd zijn.
 
Het project Kunstkast bestond al. Vorig jaar werd al een vijftal electriciteitskasten  op het Praamplein van kunst voorzien. Daar zijn er nu dus vijf aan toegevoegd. Op de kruising van Ophelialaan met de Stommeerkade en de Aalsmeerderweg heeft de familie Moespot een kast onder handen genomen. Dave, Peggy en Ingrid Moespot schilderden hier een heidelandschap.
 
Via de Molenvliet, (officieel Geylwijckerweg) komen de Pelgrimspadwandelaars tegenover de achteruitgang
van de bloemenveiling bij een kast waarbij niet direct duidelijk wordt wat het voorstelt maar wat het meeste weg heeft van een onbemand loket waar kaartjes gekocht kunnen worden. Volens de officiële lezing is het echter een kapel met een veilingklok. Giovanni Margaroli maakte deze voorstelling.
 
De volgende in de rij bevindt zich op het parallelweggetje langs de Zwarteweg op het talud naar de Westeinderplassen. Tussen de bomen en blauw geverfd een gedicht van de hand van Michelle de la Haye. De pelgrim hoeft niet ver voor  kunstkast nummer vier.
 
Tegenover de watertoren maakte Natasja Kluinhaar een voorstelling en Marcel Harting een gedicht. Ernaast staat overigens nog een kast gewoon saai grijs te wezen. Roepend om een schilderbeurt.
 
De laatste voordat de weg naar Uithoorn wordt ingeslagen is vervaardigd door Engelien van der Weijden en Cathy van der Meulen. De behoorlijk onderuit gezakte kast op de hoek van het fietspad Bachlaan en Legmeerdijk steekt mooi af tegen het witte huis op de achtergrond.
 
Foto's en film Arjen Vos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel