Oude Veiling per 20 november deels weer open

De Oude Veiling gaat weer open. Eerst tijdelijk, met beperkte openingstijden en gedeeltelijk. Een “uitgebreid” café-restaurant komt er nog niet. Wel komt er een “wekelijkse vrijdagmiddagborrel” en zullen er “regelmatig” activiteiten plaatsvinden.

Dat schrijft de door de gemeente aangestelde beheerder ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer) vanavond in een persbericht. Op vrijdag 20 november is er van 16.00 tot 20.00 uur open huis in de Oude Veiling. Eind juli vorig jaar sloot toenmalig eigenaar Leo van Erp noodgedwongen de poorten van het pand – tot verdriet van vele Aalsmeerders.

Verhuur
In de tijdelijke Oude Veiling kunnen organisaties binnenkort beneden- of bovenruimtes huren als oefenruimte of voor vergaderingen, concerten, lezingen, tentoonstellingen en dergelijke. Voor de gemeente is beheerder ESA een vertrouwd gezicht. De organisatie beheert voor haar onder meer de sporthallen, het zwembad, gymzalen en, tijdelijk, het Fort Kudelstaart.

De gemeente wil met de heropenstelling voorkomen dat het gebouw verder verpaupert. Bovendien biedt het de mogelijkheid komende tijd “enig onderhoud” te plegen.

Werkplek gehandicapten
Na goedkeuring van een grof B&W-voorstel door de gemeenteraad eind juni, kon de gemeente de Oude Veiling kopen voor € 710.000, inclusief een bedrag voor het uitwerken van concrete plannen. De bedoeling is er een centrum van te maken waar de lokale culturele, educatieve en sociaal-maatschappelijke wereld elkaar kunnen ontmoeten.

Grote gemeentelijke wens is dat te doen samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor hen zou de Oude Veiling als werkplek of leerwerkplek moeten kunnen fungeren.

Voortvarend bezig
Een werkgroep is “druk doende” de invulling van de Oude Veiling 'nieuwe stijl' definitief gestalte te geven. Dat meldde wethouder Gertjan van der Hoeven donderdag op de raadsvergadering. In die groep zitten onder meer vertegenwoordigers van Ons Tweede Thuis, de AM-groep en de bibliotheek. “Ze zijn zeer voortvarend bezig met het businessplan,” aldus de wethouder.

In de eerste helft van 2016 moet er een “gedragen” plan liggen. Daarin moet volgens de wethouder tot uitdrukking komen dat er een “goede basis voor een langjarige exploitatie” is. Van der Hoevens streven is dat de exploitatie kostenneutraal voor de gemeentebegroting is.

2 reacties

  1. Het TraumaKunst Centrum feliciteert de ‘Oude Veiling”. De organisatie van de A.Kunst.Route wenst de ‘Oude veiling’ een “gedragen” plan te mogen uitvoeren. Het is een Kunst om de Oude Veiling open te houden voor de Kunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel